Tag: sejarah

segalanya pasal hip hop…

segalanya pasal hip hop…

Assalammualaikum semua….pernah tak you all dengar pasal Hip Hop??? tak pernah??? tipulah, budak kampung macam ana pun pernah dengar dan join group ini suatu ketika dulu, tapi sekarang dah tak, malas…hehehe…Hip Hop sebenarnya adalah satu budaya yang telah lama wujud di dunia especially di bumi tercinta Malaysia ini. Hip hop merupakan gabungan budaya yang di…

Read More Read More

999 total views, 4 views today

Nasi ambeng

Nasi ambeng

Assalammualikum semua… nasi ambeng???apa tu?? sedap ke??? apa je bahan-bahanya…?? hehehe…adakah anda semua kenal dengan nasi ambang nie ataupun mungkinada di sinintak mengenalinya…jangan bimbang ea kalau tak tahu ana akan ceritakan…hehehe Nasi ambeng ini adalah nasi yang akan di beri kepada jemputan apabila diadakan kenduri datangkan orang, senang cite dalam bahasa jawa di panggil sinoman…nasi…

Read More Read More

992 total views, no views today

NEGERIKU TERCINTA…….

NEGERIKU TERCINTA…….

Negeri Sembilan merupakan sebuah negeri yang terdapat di bumi bertuah,Malaysia.merupakan negeri yang kelima terkecil di Malaysia dengan mempunyai bilangan penduduk ketiga terkecil dengan anggaran seramai 1,033013 orang penduduk berbanding keseluruhan penduduk di Malaysia.mempunyai sistem beraja yang di kenali sebagai Yang Dipertuan besar, diikuti oleh empat orang undang yang mengetuai Sungai Ujong, Rembau , Tampin dan…

Read More Read More

865 total views, no views today

Pin It on Pinterest