Tag: saja2 je

LAWAK TAK LAWAK….

LAWAK TAK LAWAK….

Amir : woi, ko tau tak apa maksud forget???Amran : lupa lahAmir : masuk ko dah 10 orang cakap lupa,kalau tak tahu cakap lah tak tahu….Amran : ada jugak yang makan kasut saiz 10 nie kang…. Ali : kalau ko hebat bahasa inggeris apa maksud why???Abu : alaaa,senang je..kenapaAli : kenapa apa??? Tak tahu cakap…

Read More Read More

796 total views, no views today

KITA HEBAT

KITA HEBAT

Kita semua hebat,Ya memang kita hebat,Walaupun ada kekurangan Namun kita kena ingat yang kita ada kelebihan Kenapa nak rendahkan diri,Tak yakin ke dengan diri sendiri,Orang lain boleh Takkan kita tak boleh Siapa hebat???Kitalah hebat…Tapi ada yang paling hebat daripada semuanya???Siapa??Pencipta kita yang hebat… 723 total views, no views today

723 total views, no views today

ANGKUHNYA AKU

ANGKUHNYA AKU

Angkuhnya akuSering kali membanggakan diriMerasakan lebih hebat sendiriTak memerlukan sesiapa untuk menemani Angkuhnya akuHingga mengangap lama ku di dunia…Sedangkan dunia ini fanaTakda siapa pun akan kekal didalamnya. Angkuhnya aku Sehingga merasakan aku lebih muliaHanya aku yang baik sahajaTiada sesiapa semulia aku Angkuhnya akuBetapa hinanya akuRosaknya akuKerna sifat ujub dalam daku… Angkuhnya akuTak bawa kemanaKerna semuanya…

Read More Read More

729 total views, no views today

CURANG

CURANG

Hari ini ku diberikan peluang untuk bernafas lagi…Membuatkan ku terlupa bumi ini hanya seketika…Ketika Mu memberikan cinta..Aku terus terleka tanpa membalas cintaMu … Aku lupa yang cintaku milikMu ya Allah…Aku terlupa hingga ku curang kepadaMu ya rabbi…Sehingga ku lupa segala kejadianku hanya milikMu… Dapatkah ku kembali peroleh cintamu…Selepas ku curang padaMu…Melupakan yang ku milikMu…Tergoda pada…

Read More Read More

1,017 total views, 2 views today

PERASAN TAK

PERASAN TAK

Perasan tak??? Kita lebih suka mengangungkan para artis daripada para ulama sendiri…. Perasan tak??? Kita merasakan 2 jam di masjid lama je…sedangkan di shopping complex sekejap je Perasan tak??? Kita merasakan 50 ringgit begitu banyak untuk tabung masjid tapi tak pulak kalau pergi shopping Perasan tak??? Kita merasakan terlalu lama mendengar bacaan imam semasa mengimamkan…

Read More Read More

627 total views, no views today

1 JAM LAGI….

1 JAM LAGI….

Ayoyo banyak penat hari ini….rasa nak patah tulang dah ana nie….sedangkan korang semua kat umah ana lak masih berkerja lagi….inilah nasib badan… Lagi 1 jam ana nak balik rumah…dapat lah rest jap kan…lagipun tido pun dapat sekejap je lah sebab besok pukul 5.30 pagi dah nak kena bangun pergi keja lagi… Penat..penat…penat tapi apa nak…

Read More Read More

903 total views, no views today

BELAJAR TINGGI TAPI

BELAJAR TINGGI TAPI

Assalammualaikum semua…dah2 bangun subuh jangan tido lagi,tau lah hujung minggu nie…hehehe….nampak tajuk entry tu…. Belajar tinggi TAPI…TAPI…TAPI adab langsung takda…nie bukanlah semua tapi kebanyakkan dan kebanyakkan tu adalah pendidik yang mengajar di IPT.. Ana pelik kadang2 mereka adalah orang yang hebat tetapi adab dengan orang lain langsung takda…kalau depan student bukan main baik pijak semut…

Read More Read More

758 total views, 2 views today

KEJE MALAM…

KEJE MALAM…

Assalammualaikum semua blogger dan readers….tentu ramai yang dah nyenyak tido kan sekarang nie…yang layan facebook tu pun ana tengok ramai ngak lagi…. Pape pun ana ngak yang kena keje lagi…malam nie over time a.k.a ot sampai kul 7 pagi nanti…mengantuk tak payah cakap lah…. Tapi nak buat macam mana dah tanggungjawab…jadi keje lah…tapi boleh lah…

Read More Read More

779 total views, no views today

ALHAMDULILLAH SELAMAT SAMPAI

ALHAMDULILLAH SELAMAT SAMPAI

Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah bersyukur ke hadrat illahi ana selamat sampai ke kampung halaman di pd…. Selepas mengharungi perjalanan selama sejam setengah dari kl dengan moto ace 115… Dapatlah melepaskan rindu dekat keluarga ana nie…padahal tiap minggu balik.. Oklah ana nak main bersama dengan anak buah ana nie..hehehe…chow dulu… 515 total views, no views today

515 total views, no views today

SYOK SENDIRI JE KE BANG??’

SYOK SENDIRI JE KE BANG??’

Hai update2 blog xda orang nak baca lak….cam malas pun ada dah nak mengupdate nie…hehehe..tentu ada yang rasa macam tu kan masa mula2 berblog nie kan betul x??? Macam ana memang ana syok sendiri je kalau mengupdate blog nie sebab nie adalah buah fikiran ana sendiri…nak baca silakan lah tak nak baca pun silakan lah……

Read More Read More

650 total views, 1 views today

Pin It on Pinterest