Tag: korea

Basic dalam Bahasa Korea…

Basic dalam Bahasa Korea…

Assalammualaikum semua..memandangkan sekarang demam korea semakin menjadi-menjadi di Malaysia nie,jadi ana pun rasa dengan penuh tanggungjawab nie nak ajarlah bahasa korea kat you all semua walaupun ana nie tak adalah hebat mana pun..hehehe Ana just bagi apa yang ana tahu je ka dalam en3 nie,hehehe..orang cakap tak baik kedekut ilmu kan, jadi tak salahlah ana…

Read More Read More

7,933 total views, no views today

nagging-IU & Seulong 2AM

nagging-IU & Seulong 2AM

Stop being out so late Try not to drink so often You don’t listen to me like a 10 year old child I can only laugh Who are you calling a child? Really, I can only laugh You don’t know how it feels for me to say these things You don’t know that I only…

Read More Read More

763 total views, no views today

Pagi Dengan Drama Korea…..

Pagi Dengan Drama Korea…..

Assalammualaikum semua….dah hari sabtu..yahooo,ana suka sangat-sangat hari sabtu sebab dapat tengok cerita korea kat KBS World…hehehe, selalu kalau ana ada kat rumah,ana pasti akan melayan 2 cerita korea nie iaitu Single Daddy in Love and cerita dream high….tapi ana lagi minat tengok cerita Dream high lah sebab ramai artis kpop nerlakon dalam cerita itu… Antara…

Read More Read More

542 total views, no views today

KOREA ATTACK MALAYSIA

KOREA ATTACK MALAYSIA

Assalammualaikum semua….hrm dah pagi pun hari semakin pantas ana rasakan maka bila ari semakin ke depan makin lah dekat jua usia kita kehujungnya….hrm ari nie jualah ari yang paling tenang tuk ana menulis blog nie sebab tak ada apa pun yang ana akan wat arie nie selain menghadap buku dan laptop….hehehe.. hrm dahlah tak nak…

Read More Read More

500 total views, no views today

jom kenali bahasa korea

jom kenali bahasa korea

Konsonan Konsonan tulisan Korea. Bibir Alveolar Postalveolar Velar Glotal Plosif danafrikat biasa ㅂ /p/ ㄷ /t/ ㅈ /ʨ/ ㄱ /k/ tegang ㅃ /p͈/ ㄸ /t͈/ ㅉ /ʨ͈/ ㄲ /k͈/ beraspirasi ㅍ /pʰ/ ㅌ /tʰ/ ㅊ /ʨʰ/ ㅋ /kʰ/ Frikatif biasa ㅅ /s/ ㅎ /h/ tegang ㅆ /s͈/ Hentian nasal ㅁ /m/ ㄴ /n/ ㅇ /ŋ/…

Read More Read More

958 total views, no views today

Pin It on Pinterest