Tag: coretanku

AKHIRNYA JIWAKU TENANG….

AKHIRNYA JIWAKU TENANG….

Alhamdulillah akhirnya ana merasakan ketenangan yang amat sangat di dalam jiwa….apakah yang membuatkan hati ana setenang ini??? Ana bukanlah alim yang akan mempunyai kemanisan iman 100% sebab tiada manusia yang perfect di dunia ini…tetapi ketenangan ini adalah kerana ana sudah berkahwin… Selepas berkahwin hati ana tak adalah berasa gundah seperti sebelum mengikat tali pernikahan ini….dulu…

Read More Read More

1,136 total views, 3 views today

ADA JE YANG SURUH BUAT LOAN

ADA JE YANG SURUH BUAT LOAN

Assalammualaikum semua…rasanya tajuk entry ana hari ini yang paling panjang…hehehe….mentang2 lah ana nie kerja goverment…ada je dapat panggilan suruh buat loan…. Hari ini je ada dua syarikat kewangan telefon ana iaitu daripada CIMB dan juga AEON….tapi ana rasa belum tiba masanya untuk ana buat loan dalam masa terdekat nie kot… Tapi tadi pun nyaris2 tergoda…

Read More Read More

752 total views, 2 views today

RASA JANGGAL…..

RASA JANGGAL…..

Assalammualaikum semua….sebenarnya sekarang nie ana masih berasa janggal je bila nak mengupdate blog nie…memang pelik bin ajaib je ana rasakan…. Sampaikan ana nak share link pun ana dah lupa…tahap gaban dah rasanya kejanggalan ana mengupdate blog nie….hehehe… Yang paling2 ana lupa adalah macam mana nak join GA yang dibuat oleh rakan2 blogger nie…kalau dahulu setiap…

Read More Read More

1,745 total views, 2 views today

HAMPIR MENGUNDUR DIRI

HAMPIR MENGUNDUR DIRI

Assalammualaikum semua…dahulu ada juga rasa2 nak mengundurkan diri daripada dunia blog nie…apa yang menyebabkan ana hampir mengundur diri nie???? Bukan apa,sebenarnya kampung halaman ana adalah boleh dikira sebagai kawasan pendalaman…mana tidaknya coverage internet langsung tak ada di situ…. Kalau nak guna internet pun terpaksalah ke pekan yang mengambil masa kira2 30 minit dari rumah ana…

Read More Read More

736 total views, 2 views today

UKUR BAJU SERAGAM

UKUR BAJU SERAGAM

Assalammualaikum semua…sekarang nie tentu ramai yang sibuk dengan persiapan untuk menyambut aidilfitri nantikan??? Al maklumlah dah gaji (kakitangan kerajaan)…. Tapi lain pula yang berlaku di tempat kerja ana nie…kitaorang tengah ukur uniform baharu jabatan kitaorang untuk dipakai pada bulan 10 nanti insyaallah… Bukan baju raya nohhh…tapi baju kerja yang kitaorang buat…setiap sorang dapat dua pasang…

Read More Read More

686 total views, 2 views today

JANJI DAPAT…

JANJI DAPAT…

Assalammualaikum semua….alhamdulillah gaji dah masuk,rasanya boleh lah shopping untuk raya nanti…hehehe Tapi macam rasa dah tak nak raya pun ada…hehehe…tapi yang ana tak sabar nak tunggu adalah sumbangan raya RM500 yang pm kesayangan malaysia tu umumkan… Alhamdulillah lah,janji dapatkan daripada tak ada kan…rezeki raya katakan…dapatlah kurangkan beban buat orang bujang macam ana nie nak sambut…

Read More Read More

708 total views, 2 views today

AKU,SI DIA DAN BLOG

AKU,SI DIA DAN BLOG

Assalammualaikum semua….ada blogger yang pasangan dia blogger,ada blogger yang pasanganya bukan blogger tapi minat baca blog….dan ada pasangan yang tak minat baca blog apatah lagi sebagai seorang blogger…. Yang mana satu pasangan anda???tapi ana yakin walaupun mana satu pasangan anda dia tetap akan menyokong blog anda dan apa yang anda buatkan….. Mana satu agaknya anda…

Read More Read More

784 total views, 2 views today

ADIK ASYRAF MUSLIM KE???

ADIK ASYRAF MUSLIM KE???

Assalammualaikum semua…peristiwa nie dah lama berlaku sebenarnya…tapi setiap kali nak update…ana tangguhkan sampai penuh sarang anai2 lah entry nie jadinya…. Siapakah adik asyraf muslim nie…tentu you all semua nak tahukan siapakah geranganya…betul tak??? Terutama para gadis yang tak dapat menambat hati kecil asyraf muslim kan??? Sebenarnya orang tu adalah ana…itupun sebab ada mak cik nie…

Read More Read More

1,312 total views, 2 views today

BERNIQAB PELIK KE???

BERNIQAB PELIK KE???

Assalammualaikum all blogger and readers….sebenarnya ana agak terpanggil untuk mengupdate entry mengenai berniqab…walhal ana hanyalah seorang lelaki… Semenjak dua menjak nie rasanya dah ramai yang berniqab…alhamdulillah sesuatu yang amat baik di mata kecil ana nie…tapi ada juga segelintir masyarakat yang memperlekehkan mereka yang berniqab… Mereka mengatakan yang muka bukan aurat wanita jadi buat apa nak…

Read More Read More

669 total views, 2 views today

Pin It on Pinterest