Tag: cerita

Apa Yang Aku Belajar Daripada Sebuah Perniagaan

Apa Yang Aku Belajar Daripada Sebuah Perniagaan

Perniagaan merupakan salah satu cara untuk menjana pendapat. Dan Islam juga begitu mengalakkan umatnya untuk membuka sebuah perniagaan kerana daripada pendapatan yang kita dapat daripada satu bisnes nie 9/10 daripada berkerja dengan orang lain. Apabila kita memulakan sebuah perniagaan nie pasti perkara yang kita sering fikirkan adalah mengenai pendapatan ataupun keuntungan sehingga kita lupa yang…

Read More Read More

1,065 total views, no views today

Pendiam, Bukan Bermakna Sombong

Pendiam, Bukan Bermakna Sombong

Aku hanyalah seorang yang pendiam tapi ianya tidaklah membawa erti yang aku hanyalah seorang yang sombong. Memang aku akui, aku lebih selesa mendiamkan diri, mendengar setiap bait-bait kata yang keluar daripada mulut orang lain setiap kali mereka berbual. Aku ingin mencelah sepatah dua, tapi mulut ini umpama ada berlian di dalamnya dan terasa berat untuk…

Read More Read More

3,691 total views, no views today

GASTRIK KU DATANG LAGI…

GASTRIK KU DATANG LAGI…

Rasanya dah terlalu lama gastrik nie tak menyerang perut ana…kali terakhir ana kena gastrik nie masa form 5….lepas tu da tak ada gastrik lagi… Tapi sejak seminggu yang lalu, gastrik ana semakin teruk menyerang perut ana nie sampai menonggeng lah juga menahan sesak di perut… Bila kena gastrik nie benda yang paling ana tak sukar…

Read More Read More

799 total views, no views today

APA LAH NAK JADI…

APA LAH NAK JADI…

Apa lah nak jadi??? Apa lah nak jadi dengan kampung ana nie…hampir setiap hari ada je kes kecurian yang melanda kampung ana…bukan satu umah je yang kena pecah tapi 5 umah satu malam Tapi yang menghairankan pihak polis,bukan ana tau perompak nie hanya pecah masuk umah orang melayu je,umah cina india takda lak nak masuk….…

Read More Read More

662 total views, no views today

TAK BOSAN KE…..

TAK BOSAN KE…..

Assalammualaikum semua…salam jumaat,korang semua pernah tak berasa bosan mengupdate blog dan blogwalking kawan2 korang punya blog???? Persoalan nie ana taya sebab ada sahabat2 ana taya kat ana tak bosan ke??? Ana pun bagitau lah yang sebenarnya hobi masa lapang ana adalah mengupdate blog… Jadi rasanya dah terjawab lah kan???sebab ada ke orang yang bosan dengan…

Read More Read More

642 total views, no views today

BILA MANUSIA ADA PHD

BILA MANUSIA ADA PHD

Assalammualaikum semua…sebelum solat zuhur nie nak update jap lah blog…sempat lagi nie…hehehe Setiap manusia tentu harap nak belajar tinggi sampai peroleh phd kan…tapi bukan phd tu yang ana nak cakap,tapi yang anak nak cerita adalah perasaan hasad dengki…. Senang cakap kita lihat lah bangsa kita tak payah jauh2 lah,bila lihat orang lain berjaya tentu kita…

Read More Read More

687 total views, no views today

BILA NEWBIE BERBICARA

BILA NEWBIE BERBICARA

Semua blogger tentu pernah melalui zaman newbie nie kan…masa dulu mula2 nak menceburkan diri di alam maya sebagai blogger sehinggalah menjadi seorang lagenda a.k.a otai.. Macam ana nie pun masih tahap newbie lagilah sebab masih banyak lagi yang ana tak tahu,sebab tu entry dan blog ana masih banyak kekurangan lagi kan…. Bila newbie berbicara tentu…

Read More Read More

567 total views, 2 views today

DUGAAN SEORANG PELAJAR

DUGAAN SEORANG PELAJAR

Assalammualaikum dan salam sejahtera….kali ini ana nak cerita pasal kehidupan seorang pelajar,rasanya semua kat sini pernah melalui kehidupan seorang pelajar….kan2…. Ketika kita melalui alam sebagai pelajar nie kita akan diuji dengan pelbagai2 dugaan…betul tak???kalau tak pernah hadapi dugaan tu tipulah…. Antara dugaan yang dialami pelajar nie ialah cinta…time nie lah masing2 berlumba2 cari pasangan…padahal sepatutnya…

Read More Read More

597 total views, no views today

KAU PEDULI APA….

KAU PEDULI APA….

Assalammualaikum semua….selalu apabila kita menegur kesalahan orang lain terutamanya sahabat kita yang hanyut dengan keindahan dunia….pasti akan keluar perkataan beginikan??? Kau peduli apa?? Kubur lain2,sukati aku lah nak wat pe pun…kau nie bajet ustaz lah…aku tak bayar kau pun untuk tazkirah aku pun…. Padahal mungkin mereka lupa..sahabat yang menasihatkan mereka itu sebenarnya ingin selamat dirinya…

Read More Read More

516 total views, no views today

LELAKI KE MASJID PEREMPUAN KE…..

LELAKI KE MASJID PEREMPUAN KE…..

Assalammualaikum semua…alhamdulillah bertemu lagi kita dengan hari penghulu segala hari iaitu hari jumaat…. Seperti biasa hari jumaat lah hari paling digemari oleh mereka yang berkerja ofis hour nie sebab rehat panjang dan esok harinya dah cuti kan…. Tapi macam biasalah yang kaum adam pasti akan ke masjid untuk menunaikan solat fardu jumaat,yang perempuan terutama yang…

Read More Read More

524 total views, no views today

Pin It on Pinterest