Tag: cerita inspirasiku

KALI PERTAMA UPDATE BLOG…

KALI PERTAMA UPDATE BLOG…

Ini kali pertama ana akan mengupdate blog ana nie…yeke??? boleh caya ke?? Dah tu sape yang update blog nie selalu??? bukan ana ke?? padahal dalam blog ana nie mungkin entry ke 858 (kalau tak silap ana lah..) Tentu you all semua ingat yang ana nie mengigau petang-petang nie..tak pun pening-pening lalat sebab tak dapat perkena…

Read More Read More

699 total views, no views today

SEBAB UTAMA ANA MENJADI BLOGGER

SEBAB UTAMA ANA MENJADI BLOGGER

Ada sahabat yang bertanya kenapa kau nak jadi blogger??? tak buang masa ke??? seronok sangat ke??? dan ana pun jawab slumber lah…korang pernah jadi blogger??? kalau jawapanya bermakna korang tak tahu betapa seronoknya menjadi seorang blogger….. Tapi tujuan sebenar ana menjadi blogger hanya satu iaitu ana ingin mendapatkan keyakinan diri…ini kerana ana seorang yang terlalu…

Read More Read More

781 total views, no views today

3 RUMAH 3 WAKTU

3 RUMAH 3 WAKTU

Alhamdulillah telah sampai ke rumah yang ke3 dan rumah terakhir untuk ana dan family jauzah beraya hari ini…. Namun ada sesuatu yang menarik bagi ana beraya pada hari ini kerana 3 rumah menandakan berlakunya 3 waktu…waktu apakah yang ana maksudkan nie??? tentu you all dah dapat tangkap kan??? Rumah pertama tadi ana sampai jam 12.30…

Read More Read More

441 total views, no views today

PUNJUNGAN….

PUNJUNGAN….

Telah menjadi tradisi atau adat masyarakat jawa melakukan punjungan di dalam bulan ramadhan al mubarak ini… Punjungan ini atau maksudnya  memberi makanan yang di masak kepada masyarakat yang berada di sesuatu kawasan tersebut… Alhamdulillah hari ini keluarga saya juga akan membuat punjungan untuk diberikan kepada 23 keluarga…biasanya mereka yang mendapat punjungan nie akan membalas balik…

Read More Read More

368 total views, no views today

ZAKAT | TAHUN PERTAMA DAN KEDUA

ZAKAT | TAHUN PERTAMA DAN KEDUA

Alhamdulillah sudah selesai menyempurnakan rukun iman yang keempat pada tahun ini iaitu membayar zakat bagi yang mampu…hehehe… Tahun nie juga merupakan tahun kedua ana jadi pembayar zakat… Sebenarnya ada sesuatu yang unik pada analah…orang lain tak fikir unik pun takpe….tahun lalu merupakan tahun pertama ana membayar zakat kan…. Tahun lalu ana membayar zakat untuk diri…

Read More Read More

435 total views, 2 views today

KETERUJAAN KINI KEMBALI

KETERUJAAN KINI KEMBALI

Keterujaan nie sebenarnya da lama ana tak rasa seperti ini…perasaan nie ana pernah rasa saat 3 tahun yang lalu yang mana pada masa tu susah sangat rasanya nak berenggang dengan lappy ataupun dunia alam maya ini… Masa itu adalah kali pertama ana terlibat dengan dunia blogger nie…masa itu kalau tak update blog nie rasa lain…

Read More Read More

443 total views, 3 views today

ANA PEREMPUAN KE???

ANA PEREMPUAN KE???

Ana nie perempuan ke???? La,ingat perempuan,rupanya lelaki…laki ke nape nama perempuan??? Itulah antara persoalan yang sering saya terima kebelakangan dengan sahabat alam maya…. Ramai yang ingat nama saya “ana” kerana ana dah biasa menggunakan perkataan nie sebagai nama pena di fb dan juga di dalam blog…. Sebenarnya ana itu adalah kata ganti diri di dalam…

Read More Read More

526 total views, no views today

TERTINGGAL DI PEJABAT

TERTINGGAL DI PEJABAT

Semua orang selalu pasti excited bila mau pulang ke rumah selepas penat berkerja…macam tu lah ana time nak balik kerja…. Almaklumlah tak tido malam katakan jadi kepala asyik fikir bantal je untuk membalas dendam tak tidur di malam ari…. Seperti biasa ana akan menunggang moto kesayangan ana meredah arus highway…..tiba2 ana berasa seperti ada sesuatu…

Read More Read More

496 total views, no views today

ALKISAH : KEHIDUPAN SEORANG PENGAWAL KESELAMATAN

ALKISAH : KEHIDUPAN SEORANG PENGAWAL KESELAMATAN

Assalammualaikum semua…..tertiba ana terfikir untuk menulis entry dengan pengawal keselamatan ini…hal ini kerana ramai antara kita yang masih suka melekehkan pekerjaan ini…. Ramai yang menyangkakan kerja pengawal keselamatan ini adalah satu pekerjaan yang mudah kerana pada kasar kita mereka hanya berdiri di pintu utama tahan kereta….tapi mereka tak nampak yang tersirat di sebalik tugas pengawal…

Read More Read More

540 total views, no views today

SINGLE VERSUS KAHWIN

SINGLE VERSUS KAHWIN

Aku yang dulu adalah single…sekarang Alhamdulillah sudah berumah tangga….aku yang dulu sendirian kini sudah ada peneman… Aku dulu duit gaji guna untuk sendiri,kini harus dikongsi bersama sidia….Dahulu aku makan sendirian,kini ada sahaja yang meneman… Aku dulu bangun tidur menggunakan jam,kini tak perlu lagi kerna si dia mengejutku…Dahulu selalu makan dikedai,namun kini sidia yang sediakan segalanya……

Read More Read More

646 total views, no views today

Pin It on Pinterest