Tag: cabaran 30 hari entri blog | kbba |

HARI 25 | #CABARAN30HARI | BERITA TERKINI YANG SAYA BACA HARI INI

HARI 25 | #CABARAN30HARI | BERITA TERKINI YANG SAYA BACA HARI INI

Sekejap je dah masuk hari ke 25 #cabaran30hari nie…dan disebabkan dah hari ke 25..hari nie ane bersemangat sikit sebab dah gaji..eh lari tajuk lah pulak…jangan marah.. Berita terkini yang ana baca pada hari ini ialah mengenai perlawanan persahabatan bola sepak antara Pasukan kebangsaan kita Malaysia menentang Terengganu… Sebenarnya bagi ana perlawanan nie tak patut diadakan…

Read More Read More

646 total views, no views today

HARI 23 | #CABARAN30HARI | PEKERJAAN YANG DIIMPIKAN SELAIN PEKERJAAN SEKARANG

HARI 23 | #CABARAN30HARI | PEKERJAAN YANG DIIMPIKAN SELAIN PEKERJAAN SEKARANG

Hari ke 23 #cabaran30hari kali ini mengenai pekerjaan pula…pekerjaan yang ana inginkan selain pekerjaan sekarang…apa agak-agaknya lah pekerjaan yang ana nak ye??? sebenarnya ada satu pekerjaan yang ana betul-betul minat daripada bangku sekolah lagi… Pekerjaan yang ana impikan sangat-sangat ialah Pakar Ekonomi Islam…sekarang nie rasanya tak dapat kot ana nak merealisasikan impian ana tu lagi…

Read More Read More

776 total views, no views today

HARI 22 | #CABARAN30HARI | TEMPAT PERCUTIAN IDAMAN

HARI 22 | #CABARAN30HARI | TEMPAT PERCUTIAN IDAMAN

Rasanya task hari ini tentu menjadi favourite mereka yang mengikuti #cabaran30hari nie terutama mereka yang suka travel nie kan??? Ana ada satu tempat ataupun negara yang ana ingin sangat pergi bersama zaujah sebagai tempat percutian idaman kitaorang… Negara yang ana maksudkan ialah negara pengeluar utama jam tangan popular iaitu Switzerland…mungkin ramai yang tahu ataupun tidak…

Read More Read More

1,596 total views, no views today

HARI 21 | #CABARAN30HARI | TEMPAT YANG ANA INGIN PERGI DAN TAK PERNAH PERGI

HARI 21 | #CABARAN30HARI | TEMPAT YANG ANA INGIN PERGI DAN TAK PERNAH PERGI

Hari ini task #cabaran30hari mengenai tempat yang ana nak pergi dan belum pernah pergi…sebab ada satu tempat yang benar-benar ana nak pergi…kira sebelum ana menghabiskan duit melancong di tempat lain ana nak menghabiskan duit dulu ke tempat ini dulu… Tempat yang ana maksudkan ialah Mekah mukaramah dan juga Madinah munawarah…yang mana ana nak solat di…

Read More Read More

728 total views, no views today

HARI 20 | QUOTE KEGEMARAN #CABARAN30HARI

HARI 20 | QUOTE KEGEMARAN #CABARAN30HARI

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua…ana sebenarnya terpinga-pinga pasal task hari ini…ana ingatkan quote internet ke apa..lepas baca task sahabat-sahabat semua baru ana faham maksud quote yang dimaksudkan..hehehe Ada satu quote yang ana ambil daripada kata-kata seorang tokoh Islam yang mana menegakkan Islam di bumi Mesir yang penuh dengan islam lliberal… Kata-kata ini adalah daripada As…

Read More Read More

1,153 total views, no views today

HARI 19 | #CABARAN30HARI | RESEPI KEGEMARAN SAYA

HARI 19 | #CABARAN30HARI | RESEPI KEGEMARAN SAYA

Makanan ini merupakan makanan kegemaran semasa ana masih bujang lagi…sampailah dah berkahwin nie…makanan kegemaran yang ana maksudkan ialah Roti sandwich telur hancur…. Ok ana nak kongsi resepi makanan kegemaran ana nie walaupun mungkin anda semua dah tau…tapi ana tetap nak kongsikan juga…kira hari nie jadi blogger masakan gitu..hehehe bahan2nya ialah :roti , telur , minyak…

Read More Read More

1,400 total views, no views today

HARI 18 | #CABARAN30HARI | SIRI TV KEGEMARAN

HARI 18 | #CABARAN30HARI | SIRI TV KEGEMARAN

Sebenarnya agak lama dah ana tinggalkan dunia Televisyen nie @ tv…sampaikan siri tv yang baharu pun ana tak tahu…kalau tahu pun sebab ramai update di fb… Namun ana ada satu siri tv kegemaran ana yang mana ana memang tak jemu langsung kalau tengok berulang kali rancangan tersebut…sampai download ngak lah siri tv tu… Pasti ramai…

Read More Read More

1,083 total views, 7 views today

HARI 17 | #CABARAN30HARI | 5 PERKARA YANG DIRINDUI

HARI 17 | #CABARAN30HARI | 5 PERKARA YANG DIRINDUI

Sebenarnya ada lebih daripada 5 perkara yang ana paling rindui..namun disebabkan #cabaran30hari nie ana akan bagi 5 je la ye…hehehe 5 perkara yang ana rindui ialah : 1) zaman kanak-kanak kerana zaman nie kita boleh main apa sahaja…lepak-lepak tanpa perlu fikir pape pun.. 2) berada di asrama semasa zaman persekolahan…masa nie memang seronok sangat terutama…

Read More Read More

1,391 total views, no views today

HARI 16 | #CABARAN30HARI | SIAPA, BAGAIMANA ANA 10 TAHUN LAGI..

HARI 16 | #CABARAN30HARI | SIAPA, BAGAIMANA ANA 10 TAHUN LAGI..

Bagaimana ana 10 tahun lagi, hrmmm ana nak imagine jap macam mana ana ea masa tu..hehehe…ada beberapa perkara yang ana harap sangat-sangat akan berlaku dalam 10 tahun akan datang nie… Ana harap pada masa tu ana dah menjadi seorang ahli perniagaan yang berjaya..sebenarnya ana lebih suka berniaga daripada makan gaji nie… Ana mungkin sudah menjadi…

Read More Read More

791 total views, no views today

HARI 15 | #CABARAN30HARI | SURAT UNTUK SESEORANG…

HARI 15 | #CABARAN30HARI | SURAT UNTUK SESEORANG…

Surat untuk seseorang nie ana nak tujukan kepada zaujah ana…sebenarnya puas ana fikir nak tujukan pada sapa?? last-last ana pilih zaujah ana… ~ Terima kasih kerana sudi menerima kekurangan ana dan ambil ana sebagai zauj enti ~ Terima kasih kerana sudi menerima keluarga ana dan menghormati keluarga ana macam keluarga enti.. ~ Terima kasih sebab…

Read More Read More

837 total views, no views today

Pin It on Pinterest