Jus Asam Kunyit Madu (JAKM) Bukan Sekadar Kunyit

Jus Asam Kunyit Madu (JAKM) Bukan Sekadar Kunyit

Rasanya ramai yang mengetahui mengenai khasiat js kunyit sehinggakan ianya amat baik untuk diamalkan oleh wanita terutamanya ibu yang lepas melahirkan cahaya mata. Tapi rasanya tak ramai yang tahu Jus Kunyit nie sebenarnya juga amat sesuai di amalkan oleh kaum lelaki macam ana nie.hehehe. Jus Asam Kunyit Madu (JAKM) bukan sekadar kunyit. Baru-baru ini ana…

Read More Read More

3,649 total views, 3 views today

Shatavari Himalaya Buat Ummi dan Afeeya Gembira

Shatavari Himalaya Buat Ummi dan Afeeya Gembira

Sejak kebelakangan ini, zaujah seolah-olah macam tertekan dan semua nie gara-gara selepas doktor maklumkan yang susu badan zaujah kurang kerana baby afeeya tidak membesar dengan normal. Bila dah jadi macam tu, ana dengan tebalkan muka tanya kat group mak-mak mengenai suppliment yang boleh dan selamat untuk zaujah dan afeeya bagi tambah susu badan. Masa tu,…

Read More Read More

6,258 total views, 6 views today

Menghukum Tanpa Bukti

Menghukum Tanpa Bukti

Baru-baru ini negara dihadirkan satu berita yang menyayat hati apabila Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah terbakar yang menyebabkan seramai 23 orang terkorban dalam nahas yang menyayat hati ini. Selepas peristiwa ini berlaku, rasanya ramai yang membuat andaian tanpa usul periksa terlebih dahulu di media sosial seolah-olah mereka lebih tahu akan cerita yang sebenarnya tanpa usul…

Read More Read More

2,964 total views, 3 views today

Fakta Menarik MotoGP Yang Korang Perlu Tahu

Fakta Menarik MotoGP Yang Korang Perlu Tahu

Kejohanan MotoGP pastinya mempunyai ramai peminat bukan sahaja di serata dunia tetapi juga di Malaysia. Nama-nama besar seperti Valentino Rossi , Marc Marquez, Jorge Lorenzo, Andres Dovisiozo sudah pastinya sentiasa berada di bibir kalangan peminat MotoGP yang pastinya akan teruja setiap kali perlumbaan dilangsungkan. Tapi kali ini ana nak share serba sedikit mengenai beberap fakta…

Read More Read More

1,624 total views, no views today

ultras Malaya Merajuk???

ultras Malaya Merajuk???

Betul ke ultras Malaya (UM07) dikatakan merajuk dan takkan ada open curva untuk perlawanan akhir di antara Malaysia menentang Thailand dalam aksi terakhir bagi merebut ibu segala pingat bagi edisi Sukan Sea kali ini. Ultras Malaya Merajuk??? Sebenarnya tiada istilah merajuk di kalangan komrad UM07 nie lagi-lagi apabila Malaysia berjaya melangkah ke perlawanan Final yang…

Read More Read More

3,489 total views, 3 views today

Siapakah N.Thanabalan

Siapakah N.Thanabalan

Nama N.Thanabalan tiba-tiba sahaja terus meniti di bibir peminat Harimau Malaya selepas berjaya menjaringkan 4 gol buat Malaysia dalam temasya Sukan Sea Kuala Lumpur 2017. Dan jaringan terbaharu beliau sudah semestinya akan diingatkan oleh seluruh rakyat Malaysia selepas membawa Harimau Malaya ke perlawanan akhir bola sepak Sukan Sea hasil tandukan beliau pada minit ke 87…

Read More Read More

2,370 total views, no views today

Nak Pergi Stadium Tengok Bola Tapi Isteri Tak Bagi? Ini Yang Korang Perlu Lakukan

Nak Pergi Stadium Tengok Bola Tapi Isteri Tak Bagi? Ini Yang Korang Perlu Lakukan

Lelaki dan bola sepak begitu sukar untuk dipisahkan. Dan rasanya memang kebanyakkan lelaki dan rasanya sekarang nie perempuan pun berlumba-lumba nak menyaksikan bola sepak secara siaran langsung di stadium walaupun ada siaran yang dipancarkan melalui Televisyen. Tapi tulah, bila pasukan dah tengah perform dan kawan-kawan sekerja berkobar2 nak menyaksikan perlawanan bola sepak di stadium tapi…

Read More Read More

1,763 total views, 6 views today

Jersi Malaysia Edisi Terhad

Jersi Malaysia Edisi Terhad

Sukan Sea Kuala Lumpur pada masa ini srmakin hangat berlangsung dan rasanya hampir setiap hari seluruh rakyat Malaysia bercerita mengenainya. Ada juga yang bercerita mengenai atlit wanita negara yang cun bak model dan ada yang bercerita mengenai prestasi semasa atlit negara di padang. Dan yang paling menariknya Sukan Sea kali ini diadakan dalam bulan kemerdekaan…

Read More Read More

3,207 total views, 10 views today

Pembukaan Sukan Sea Kuala Lumpur 2017 Terbaik

Pembukaan Sukan Sea Kuala Lumpur 2017 Terbaik

Malam tadi yang juga merupakan tanggal 19 Ogos 2017 secara rasminya Sukan Sea Kali Ke 29 membuka tirainya secara rasmi. Boleh dikatakan pembukaan rasmi kali ini adalah antara yang terbaik sepanjang 29 ┬ákejohanan yang telah diadakan sebelum ini. Walaupun hanya menonton televisyen sahaja dah rasa kemeriahan dan kecantikannya, macam manalah yang menonton secara siaran langsung…

Read More Read More

1,992 total views, no views today

Manchester United Menang Besar

Manchester United Menang Besar

Manchester United semakin menampakkan corak permainan menyakinkan dan begitu ketara melihat Mourinho mahukan kejayaan pada musim ini buat pasukan Red Devil itu. Malam ini juga anak buah Mourinho sekali lagi berjaya mencatatkan kemenangan kedua dengan jaringan sebanyak 4 gol tanpa bolos. Martial Hero Manchester United Martial boleh diangkat sebagai hero pasukan kerana sebelum kemasukan pemain…

Read More Read More

1,472 total views, 3 views today

Pin It on Pinterest