NEGERIKU TERCINTA…….

NEGERIKU TERCINTA…….

Negeri Sembilan merupakan sebuah negeri yang terdapat di bumi bertuah,Malaysia.merupakan negeri yang kelima terkecil di Malaysia dengan mempunyai bilangan penduduk ketiga terkecil dengan anggaran seramai 1,033013 orang penduduk berbanding keseluruhan penduduk di Malaysia.mempunyai sistem beraja yang di kenali sebagai Yang Dipertuan besar, diikuti oleh empat orang undang yang mengetuai Sungai Ujong, Rembau , Tampin dan…

Read More Read More

1,363 total views, no views today

translation midnight sun song

translation midnight sun song

Has everything ended? My heart has stoppedEverything melted away in my eyes without any flamesPlease don’t go, hanging on the edge of a cliff, you’re breaking me apartLove will die, such a thing as love will endI can withstand it, I’ll forget someone like youerase you, erasing you who is cruel, I want to forget…

Read More Read More

1,090 total views, no views today

i’ll be back for you

i’ll be back for you

I’ll be back, you’re going to look for me again. I’ll come back thenBecause there is no one who can love you as much as I do What do I do if you’re like this all of a sudden, what the hell am I supposed to doHow can you be like this, I believed you…

Read More Read More

920 total views, no views today

CINTA a.k.a SARANG

CINTA a.k.a SARANG

Cintakau hadir menghilangkan hening kesunyianmenghembur rindu kepada yang dikasihimengukap erti dalam seribu kalam Cintakau membuat hati gembirakau jualah mengundahkan hati insanbernama manusia Memberi pelbagai ertidari setiap prospek mindamerakam detik manis bersulam tawanamun kau jualah merakam hati sedih penuh duka Cintaku tahu kau mudah hadirnamun tak mustahil kau mudah perginamun ku pasti hanya cintadan kasih pada…

Read More Read More

768 total views, no views today

fesyen rambut korea

fesyen rambut korea

Pada alam globalisasi ini terdapat pelbagai-bagai fesyen yang boleh di perhatikan pada saentero dunia.Dahulu kita sering melihat manusia belumba-lumba mencari fesyen pakaian terbaru,namun sekarangkita dapat menyaksikan pelbagai ragam manusia mengenai fesyen rambut.hehehe Antara gaya rambut yang aku gemari adalah fesyen rambut dari korea sebab aku tengok smart gile seh…aku taw ramai kat sini pun minat…

Read More Read More

950 total views, no views today

2PM-I’ll be back

2PM-I’ll be back

http://www.youtube.com/watch?v=_zBHLiKXfB8I’ll be back sebuah lagu terbaru kumpulan yang semakin meletup-letup di korea iaitu 2PM….Kumpulan yang menampilkan enam orang ahli terdiri daripada Junsu,Chansung,Nickhun,Junho, Taeyeon danWooyoung ini yang berpangkalan di bawah label JYP entertaiment begitu ngah dengan single terbaru mereka ini….Walaupun lagu ini baru lagi namun penerimaanya begitu memberasangkan apabila muncul juara carta rancangan Music Bank sebanyak…

Read More Read More

879 total views, 2 views today

cinta vs sahabat

cinta vs sahabat

Balik-balik  dari kelas je terus, teringat kat blog aku nie,yelah baru lagikantu yag kemaruk…hahahahaAri nie aku ingat nak wat cite tentang cinta vs sahabat,mana yang korang rasa patut di utamakan. Dulu pernah ngak aku discuss benda nie dengan awek aku,macam-macam jawapan aku dapat,ada yang cakap cintalah, ada yang cakap sahabat.hehehe Sebelum pergi jauh,korang tahu ke…

Read More Read More

947 total views, no views today

jom kenali bahasa korea

jom kenali bahasa korea

Konsonan Konsonan tulisan Korea. Bibir Alveolar Postalveolar Velar Glotal Plosif danafrikat biasa ㅂ /p/ ㄷ /t/ ㅈ /ʨ/ ㄱ /k/ tegang ㅃ /p͈/ ㄸ /t͈/ ㅉ /ʨ͈/ ㄲ /k͈/ beraspirasi ㅍ /pʰ/ ㅌ /tʰ/ ㅊ /ʨʰ/ ㅋ /kʰ/ Frikatif biasa ㅅ /s/ ㅎ /h/ tegang ㅆ /s͈/ Hentian nasal ㅁ /m/ ㄴ /n/ ㅇ /ŋ/…

Read More Read More

1,367 total views, no views today

ANTARA KEAJAIBAN ALLAH

ANTARA KEAJAIBAN ALLAH

salah satu bukti kekuasaan Allah,tuhan sekalian alam ini… terletak di Yellowstone National Park Sama-samalah kita berasa kagum akan ciptaan yang tidak mampu di ciptakan oleh manusia yang hanya mempunyai akal yang terbatas.SUBHANALLAH…semoga kita tergolong di kalangan hamba-hambaNya yang bersyukur….. 870 total views, no views today

870 total views, no views today

buruj belantik

buruj belantik

Buruj adalah kumpulan bintang yang membentuk pola atau corak tertentu seperti binatang atau benda. Contohnya buruj Belantik (BI: Orion) membentuk sebuah belantik (sejenis alat penangkap binatang); buruj Pari (BI: Southern Cross) kelihatan seperti ikan pari, dan Buruj Biduk (BI: Big Dipper (AS) atau The Plough (UK)) berbentuk sebuah bidukPerkataan buruj berasal daripada istilah Arab iaitu…

Read More Read More

1,079 total views, no views today

Pin It on Pinterest