fesyen rambut korea

fesyen rambut korea

Pada alam globalisasi ini terdapat pelbagai-bagai fesyen yang boleh di perhatikan pada saentero dunia.Dahulu kita sering melihat manusia belumba-lumba mencari fesyen pakaian terbaru,namun sekarangkita dapat menyaksikan pelbagai ragam manusia mengenai fesyen rambut.hehehe Antara gaya rambut yang aku gemari adalah fesyen rambut dari korea sebab aku tengok smart gile seh…aku taw ramai kat sini pun minat…

Read More Read More

827 total views, no views today

2PM-I’ll be back

2PM-I’ll be back

http://www.youtube.com/watch?v=_zBHLiKXfB8I’ll be back sebuah lagu terbaru kumpulan yang semakin meletup-letup di korea iaitu 2PM….Kumpulan yang menampilkan enam orang ahli terdiri daripada Junsu,Chansung,Nickhun,Junho, Taeyeon danWooyoung ini yang berpangkalan di bawah label JYP entertaiment begitu ngah dengan single terbaru mereka ini….Walaupun lagu ini baru lagi namun penerimaanya begitu memberasangkan apabila muncul juara carta rancangan Music Bank sebanyak…

Read More Read More

768 total views, no views today

cinta vs sahabat

cinta vs sahabat

Balik-balik  dari kelas je terus, teringat kat blog aku nie,yelah baru lagikantu yag kemaruk…hahahahaAri nie aku ingat nak wat cite tentang cinta vs sahabat,mana yang korang rasa patut di utamakan. Dulu pernah ngak aku discuss benda nie dengan awek aku,macam-macam jawapan aku dapat,ada yang cakap cintalah, ada yang cakap sahabat.hehehe Sebelum pergi jauh,korang tahu ke…

Read More Read More

865 total views, no views today

jom kenali bahasa korea

jom kenali bahasa korea

Konsonan Konsonan tulisan Korea. Bibir Alveolar Postalveolar Velar Glotal Plosif danafrikat biasa ㅂ /p/ ㄷ /t/ ㅈ /ʨ/ ㄱ /k/ tegang ㅃ /p͈/ ㄸ /t͈/ ㅉ /ʨ͈/ ㄲ /k͈/ beraspirasi ㅍ /pʰ/ ㅌ /tʰ/ ㅊ /ʨʰ/ ㅋ /kʰ/ Frikatif biasa ㅅ /s/ ㅎ /h/ tegang ㅆ /s͈/ Hentian nasal ㅁ /m/ ㄴ /n/ ㅇ /ŋ/…

Read More Read More

1,257 total views, no views today

ANTARA KEAJAIBAN ALLAH

ANTARA KEAJAIBAN ALLAH

salah satu bukti kekuasaan Allah,tuhan sekalian alam ini… terletak di Yellowstone National Park Sama-samalah kita berasa kagum akan ciptaan yang tidak mampu di ciptakan oleh manusia yang hanya mempunyai akal yang terbatas.SUBHANALLAH…semoga kita tergolong di kalangan hamba-hambaNya yang bersyukur….. 774 total views, no views today

774 total views, no views today

buruj belantik

buruj belantik

Buruj adalah kumpulan bintang yang membentuk pola atau corak tertentu seperti binatang atau benda. Contohnya buruj Belantik (BI: Orion) membentuk sebuah belantik (sejenis alat penangkap binatang); buruj Pari (BI: Southern Cross) kelihatan seperti ikan pari, dan Buruj Biduk (BI: Big Dipper (AS) atau The Plough (UK)) berbentuk sebuah bidukPerkataan buruj berasal daripada istilah Arab iaitu…

Read More Read More

947 total views, no views today

b2st-light go again mini album

b2st-light go again mini album

  Information:Language: KoreanRelease Date: 2010.11.09 Tracklist:01 Lights Go On Again02 Beautiful03 니가 제일 좋아04 Lightless05 I’m sorry 1,038 total views, no views today

1,038 total views, no views today

Beast group yang semakin meningkat naik ini memperkenalkan enam anak muda yang berjiwa kental.Mereka telah mengeluarkan ep terbaru mereka berjudul ”Mastermind” yang menamplkan lagu seperti breath and mastermind yang begitu merdu dan selalu di putarkan di korea.Kepada semua fan beast jangan ketingalan mendapatkan album ini……. 568 total views, no views today

568 total views, no views today

Buatmu kekasih

Buatmu kekasih

Kasih,sekali lagi hatiku di hambat kerinduan,kerinduan demi kerinduan,di kau hadir di dalam setiap bayangan,membuat hatiku berasa rindu padaMu, Diriku tahu,bukan mudah untukku peroleh kasihMu,kerna maharnya begitu tidak ternilai pada pandangan keduniaannamun ku harus terusdan terus mengharapkanMukerna hidupku tidak bermakna tanpa kasihMu 772 total views, no views today

772 total views, no views today

Pin It on Pinterest