99 langkah kesempurnaan iman

99 langkah kesempurnaan iman

Assalamualaikum everyone,em….dah selang sehari ana tak update blog nie,sory ana ucapkan,bukan pe,semalam ana kat kampung dan kat umah memang tak ada internet,jadi tak dapat nak update…hehehe,hari nie ana nak cite tentang camne nak mencapai ke arah kesempurnaan iman….ada 99 langkah tuk mencapai kesempurnan iman ini seperti mana ad 99 nama Allah…wallahualam… Antara 99 langkah menuju…

Read More Read More

720 total views, no views today

5 racun 5 penawarnya

5 racun 5 penawarnya

Assalamualaikum everyone…Alhamdulillah ana diberikan kesempatan sekali lagi untuk menghirp udara segar dan dapat menulis entri yang baru pada ari nie…..hari nie ana nak tulis mengenai 5 racun 5 penawar……em, apakah yang dimaksudkan dengan semua yang ana nak cakap nie????em jangan panik,ana akan bagitahu apa itu racun di dunia dan penawar di dunia…… 5 jenis racun…

Read More Read More

728 total views, 2 views today

CERITA PENGAJARAN

CERITA PENGAJARAN

Assalamualaikum….salam ukhuwahfillah kepada semua saudara sebumi tak kira dimana anda berada..hehehehehrm ari nie ana nak cerita tentang kisah yang anda pun dah tahu kot…tapi yang tak tahu lagi pun jangan risau ana nak cerita tentang Abu Nawas….baca dan hayati ea??? Al-Kisah tersebut lah (dalam Hikayat 1001 malam) AbuNawas yang bijaksana dalam pemerintahan seorang Sultan di kota Baghdad…

Read More Read More

709 total views, 2 views today

ADUHAI DUIT…………..

ADUHAI DUIT…………..

Assalamualaikum semua umat manusia, hrm entri kali ini ana nak tulis mengenai duit….hrm kita semua sukekan duit,btul tak???hehehe, tipu lah kalau cakap tak sukakan duit, em…cakap pasal duit nie, kita selalu tengok, dengar, lihat dan rasa bahawa hebat benar penangan duit nie ea???isk2, sebab tulah tak mustahil ada manusia yang sanggup bergadai maruah bangsa, diri…

Read More Read More

732 total views, no views today

BAHASA OH BAHASA

BAHASA OH BAHASA

Assalamualaikum semua, hrm kali nie ana nak tulis mengenai ucapan terima kasih….hrm nape ea ana nak wat tentang nie?hehehehe…bukan pe, ana cuma terfikir macam mana perkataan terima kasih boleh hilang di sms atau lebih dikenali massage (guna bahasa inggeris lak )….yang telah ditukar ganti kepada trimas, adakah patut..isk3..tapi yang menjadi kemusykilan bila cakap thank dalam…

Read More Read More

5,730 total views, 30 views today

APA AKU MEREPEK NIE????

APA AKU MEREPEK NIE????

Ari nie ari khamis….namun ari nie ngak lah masa ana tak ada sangat sebab kelas ana dari pagi hinggalah petang, nie pun just curi masa cikit update….hehehehe.hrm pe ye yang korang rasa perlu wat time2 macam nie,dah lah semua subjek ari nie baca je, kalau subjek kira2 memang feveret ana lah, tapi nak wat macam…

Read More Read More

594 total views, 2 views today

PALESTIN

PALESTIN

Indahnya bumi Palestinbumi gugurnya mujahidbumi tumpahnya darah jihadbumi menyaksikan kekecaman duniatanpa belas kasihan Palestin oh Palestinizinkanlah kami datang padamubersama menumpah darah di bumi sucimenghunus senjata menegakkan panji Islammenjadi bukti ketakwaan Kaulah kiblat pertamatanah suci umat islamal-Agsa di dalammakin hari makin sampai ke penghujungdirosakkan oleh tangan-tanganmanusia syaitan yang takkan pernah serik Ayuh pemuda, ayuh pemudiayuh pak…

Read More Read More

869 total views, 2 views today

TENSIONYA……………………..

TENSIONYA……………………..

Argh…….tensionya kepala ana nie, pas satu,satu benda berlaku…..Ya Allah permudahkanlah hambamu ini……hrm nak mengeluh tak boleh lak, nanti tak bersyukur namanya tapi inilah nasib ana yang insyaAllah akan ada ganjaranya nanti….minggu nie sebenarnya ana kena arrange sebuah program kursus jenazah kepada ahli bsmm cabang kolej ana, tapi masalahnya bermula apabila program yang sepatutnya diadakan pada…

Read More Read More

642 total views, no views today

SOLAT

SOLAT

Solathari ini sekali lagi kita bertemumengikat janji lima kali dalam seharimenjadi penghubung kasih pada Illahi Solatkau begitu istimewamenjadi penghulu segala amalanumat nabi junjugan Kaulah penentu hala tuju insanke arah cinta dan kasih kepada Tuhanmenjadi pemangkin insan menjadi insan rabbanimenjadi pelindungdari nafsu dan syaitan yang hinakaulah penyelamat anak adam di bumi dan akhirat 671 total views, no…

Read More Read More

671 total views, no views today

OH WIRELESS

OH WIRELESS

Argh…..tensionya ngan wireless nie….apasal lak tak leh detect, isk3….hrm nak update pun tak dapat..tapi Alhamdulillah dah ok pun,nielah akibat tak nak guna brodband.hehehe…tapi bukan tak nak guna, ana kenalah saving ngak sebab duit PT pun lambat gila nak masuk, dah pecah pala pikir pasal duit nie.huhuhuhu…. aiks tadi cakap pasal wireless, macam manalah boleh  terpesong…

Read More Read More

722 total views, no views today

Pin It on Pinterest