4 perkara mesti sebelum tido

4 perkara mesti sebelum tido

Assalamualaikum semua…Salam ukhuwahfillah, hrm ikut tajuk entri yang ana beri nie,ana nak taya lah kepada yall semua, apa yang yall akan wat ea sebelum tido atau lebih manis melelapkan mata???.. mungkin ada yang gosok gigi, ada yang basuh muka bagi cantik, basuh kaki bagi tak jumpa antu dalam mimpi… macam2 kan korang wat,tapi ada tak…

Read More Read More

665 total views, no views today

Selamat Pagi

Selamat Pagi

Assalammualaikum semua…selamat pagi ana ucapkan kepada antum semua, Alhamdulillah marilah kita sama2 memanjatkan kesyukuran ang tak terhingga kepada Allah S.W.T yang masih memberi kita kesempatan sekali lagi untuk terus,terus dan terus menghirup udara segar dan memohon keampunan kepadanya dalam memperbanyakkan amalan yang di suruh lalu meninggalkan yang di larang…. Pagi2 macam nie mohlah kita menghirup…

Read More Read More

700 total views, 2 views today

5 KEHILANGAN

5 KEHILANGAN

Assalamualaikum, di kesempatan nie ana ingin ucapkan salam Maal Hijrah kepada seluruh umat islam tak kira lah apapun warna klit korang sebab kita tetap bersaudara….Ini jugak bermakna kita dah kehilangan satu tahun lagi maka tarikh kematian kita jugak semakin hampir ke penghujungnya cuma kita tak tahu bila Allah akan amik kembali kita ini….di kesepatan ini…

Read More Read More

878 total views, no views today

10 Laluan Yang Akan kita Lalui….

10 Laluan Yang Akan kita Lalui….

 Assalamualaikum semua, kali ini ana nak tulis mengenai 10 laluan yang akan kita sebagai manusia ini bakal lalui sebelum sampai hari akhirat…menarik tak kisah nie atau tak nak tahu…tapi kalau tak nak tahu pun ana nak bagitahu ngak sebab tuk diri ana dan semua penduduk bumi yang bakal ke hari akhirat bersama ngan ana kan……

Read More Read More

988 total views, 2 views today

99 langkah kesempurnaan iman

99 langkah kesempurnaan iman

Assalamualaikum everyone,em….dah selang sehari ana tak update blog nie,sory ana ucapkan,bukan pe,semalam ana kat kampung dan kat umah memang tak ada internet,jadi tak dapat nak update…hehehe,hari nie ana nak cite tentang camne nak mencapai ke arah kesempurnaan iman….ada 99 langkah tuk mencapai kesempurnan iman ini seperti mana ad 99 nama Allah…wallahualam… Antara 99 langkah menuju…

Read More Read More

852 total views, 3 views today

5 racun 5 penawarnya

5 racun 5 penawarnya

Assalamualaikum everyone…Alhamdulillah ana diberikan kesempatan sekali lagi untuk menghirp udara segar dan dapat menulis entri yang baru pada ari nie…..hari nie ana nak tulis mengenai 5 racun 5 penawar……em, apakah yang dimaksudkan dengan semua yang ana nak cakap nie????em jangan panik,ana akan bagitahu apa itu racun di dunia dan penawar di dunia…… 5 jenis racun…

Read More Read More

828 total views, no views today

CERITA PENGAJARAN

CERITA PENGAJARAN

Assalamualaikum….salam ukhuwahfillah kepada semua saudara sebumi tak kira dimana anda berada..hehehehehrm ari nie ana nak cerita tentang kisah yang anda pun dah tahu kot…tapi yang tak tahu lagi pun jangan risau ana nak cerita tentang Abu Nawas….baca dan hayati ea??? Al-Kisah tersebut lah (dalam Hikayat 1001 malam) AbuNawas yang bijaksana dalam pemerintahan seorang Sultan di kota Baghdad…

Read More Read More

813 total views, 2 views today

ADUHAI DUIT…………..

ADUHAI DUIT…………..

Assalamualaikum semua umat manusia, hrm entri kali ini ana nak tulis mengenai duit….hrm kita semua sukekan duit,btul tak???hehehe, tipu lah kalau cakap tak sukakan duit, em…cakap pasal duit nie, kita selalu tengok, dengar, lihat dan rasa bahawa hebat benar penangan duit nie ea???isk2, sebab tulah tak mustahil ada manusia yang sanggup bergadai maruah bangsa, diri…

Read More Read More

882 total views, no views today

BAHASA OH BAHASA

BAHASA OH BAHASA

Assalamualaikum semua, hrm kali nie ana nak tulis mengenai ucapan terima kasih….hrm nape ea ana nak wat tentang nie?hehehehe…bukan pe, ana cuma terfikir macam mana perkataan terima kasih boleh hilang di sms atau lebih dikenali massage (guna bahasa inggeris lak )….yang telah ditukar ganti kepada trimas, adakah patut..isk3..tapi yang menjadi kemusykilan bila cakap thank dalam…

Read More Read More

8,455 total views, 12 views today

APA AKU MEREPEK NIE????

APA AKU MEREPEK NIE????

Ari nie ari khamis….namun ari nie ngak lah masa ana tak ada sangat sebab kelas ana dari pagi hinggalah petang, nie pun just curi masa cikit update….hehehehe.hrm pe ye yang korang rasa perlu wat time2 macam nie,dah lah semua subjek ari nie baca je, kalau subjek kira2 memang feveret ana lah, tapi nak wat macam…

Read More Read More

682 total views, no views today

Pin It on Pinterest