Category: Uncategorized

nafsu pengubah segalanya…

nafsu pengubah segalanya…

Kini kau menjerat diriku,Menuju ke  lembah kehinaan, Kau begitu sukar ditundukkan,Kerana kau berada dekat dengan jiwa manusia. Nafsu,Berubahlah dikau menjadi baik,Bantulah ak menjadi insan cemerlang,Mengapa….mengapa…Kau ingkar pada pencipta,Tidak kah kau takut pada Allah,Tidak kah kau takut pada azab.. Kini begitu banyak,Banyak apa?,Banyak kerosakan yang lakukan pada saudaraku,Disebabkan kau ramai anak2 haram dilahirkan,Disebabkan kau orang miskin…

Read More Read More

1,026 total views, no views today

Kawan Ada, Macam Tak ada…

Kawan Ada, Macam Tak ada…

Assalammualaikum semua….seperti semua tahu kawan merupakan insan yang sudi bersama kita menemani kita daripada kesunyian hidup…namun adakah kawan ini akan bersama kita sentiasa??? adakah time senang ada kat depan kita, tapi bila susah….entahlah… Terlalu susah sebenarnya nak mencari kawan yang sudi bersama kita ketika kita suka dan ketika kita duka…kawan pada masa kini lebih suka…

Read More Read More

949 total views, no views today

Gadis Itu…

Gadis Itu…

Gadis,kaulah insan yang diciptakan untuk kaumkuYang diberikan padamusatu keunikan yang tak ada pada kaumku Gadisjagalah auratmukesiankanlah kaumkujanganlah dikau bakar mata-mata kaumkudengan pakaian yang menjolok mata Gadisjagalah maruahmujangan biarkan kaumkumerobek maruahmu Gadisingatlah bahawa kaummu banyak di nerakadan kaumku di syurgatapi ingatlah kaummu jualah yang mudah ke syurgasebab kaummu begtu istimewa… 859 total views, no views today

859 total views, no views today

bloglist blogger baru

bloglist blogger baru

Assalammualaikum semua…ini nk habaq kat semua blogger-blogger baru atau yang lama yang hanya mempunyai follower kurang 300 orang boleh join..hehehe..Ana tadi terbuka blog azyie-epilogwarnacintaku yang menghebohkan benda nie… Jadi ana pun nak amiklah kesempatan ini,yelah bukan apa blog ana nie pun follower bru 38 orang dan pembaca yang datang ke entri nie pun tak adalah ramai mana…

Read More Read More

840 total views, no views today

Dialog Cinta Zaman Sains dan Teknologi

Dialog Cinta Zaman Sains dan Teknologi

Aku : Kasihku, ketumpatan cintaku padamu ialah jisim hatiku di bahagi isipadu jantungku.Masihkah kau tidak membuat sebarang anggapan?? Mu : Aku tidak percaya kepadamu kerana kau ada kekasih baru untuk menjalankan tindak balas penggantian ke atas diriku. Aku : Kau jangan salah ertikan kecerunan garis lurus hatiku ini, kerana aku dan dia masih lagi unsur…

Read More Read More

637 total views, no views today

fesyen rambut korea

fesyen rambut korea

Pada alam globalisasi ini terdapat pelbagai-bagai fesyen yang boleh di perhatikan pada saentero dunia.Dahulu kita sering melihat manusia belumba-lumba mencari fesyen pakaian terbaru,namun sekarangkita dapat menyaksikan pelbagai ragam manusia mengenai fesyen rambut.hehehe Antara gaya rambut yang aku gemari adalah fesyen rambut dari korea sebab aku tengok smart gile seh…aku taw ramai kat sini pun minat…

Read More Read More

884 total views, no views today

ANTARA KEAJAIBAN ALLAH

ANTARA KEAJAIBAN ALLAH

salah satu bukti kekuasaan Allah,tuhan sekalian alam ini… terletak di Yellowstone National Park Sama-samalah kita berasa kagum akan ciptaan yang tidak mampu di ciptakan oleh manusia yang hanya mempunyai akal yang terbatas.SUBHANALLAH…semoga kita tergolong di kalangan hamba-hambaNya yang bersyukur….. 812 total views, 2 views today

812 total views, 2 views today

Pin It on Pinterest