Category: Minuman dan Makanan

Shatavari Himalaya Buat Ummi dan Afeeya Gembira

Shatavari Himalaya Buat Ummi dan Afeeya Gembira

Sejak kebelakangan ini, zaujah seolah-olah macam tertekan dan semua nie gara-gara selepas doktor maklumkan yang susu badan zaujah kurang kerana baby afeeya tidak membesar dengan normal. Bila dah jadi macam tu, ana dengan tebalkan muka tanya kat group mak-mak mengenai suppliment yang boleh dan selamat untuk zaujah dan afeeya bagi tambah susu badan. Masa tu,…

Read More Read More

3,016 total views, 14 views today

Cafe Hipster Crave Ara Damansara

Cafe Hipster Crave Ara Damansara

Kafe Crave yang terletak di Oasis Ara Damansara dengan rumah ana hanyalah 5 minit perjalanan, dan sudah lama sebenarnya nak lepak kat kafe nie dengan Sidia. Dan segalanya menjadi kenyataan apabila sabtu lepas Sidia mengajak ana mengopi di Kafe hipster ini. Apa Yang Menarik di Crave Ara Damansara Pastinya coffee dialah yang menarik minat untuk…

Read More Read More

1,120 total views, 2 views today

Makan Domino’s Menang Scooter

Makan Domino’s Menang Scooter

Baru-baru nie ana berkesempatan pergi makan domino’s bersama dengan isteri di Seksyen 14 Petaling Jaya, dan ada sesuatu yang pastinya menarik pandangan mata ana iaitu dengan hanya makan domino’s pizza korang berpeluang Menang Scooter Edisi Khas Dominos & Pepsi. Makan “The Perfect Deal” Dapat Scooter Peluang nie korang boleh perolehi dengan hanya dengan membeli  “The…

Read More Read More

1,596 total views, no views today

Resepi Cream Puff Enak

Resepi Cream Puff Enak

Rasanya agak lama ana tak share resepi dekat dalam blog nie… selalunya yang ana update pasti sukan, kalau tak sukan pasti bersarang jela blog anazarin nie..hehehe.. Disebabkan ana bercuti hari nie ana nak share resepi cream puff enak.. nampak senang nak buat tapi rupanya lagi senang makan daripada menyediakanya..hahahaha Oklah, jom ana tunjukkan apa bahan-bahan…

Read More Read More

2,725 total views, 2 views today

Delong Coffee And Such Shah Alam

Delong Coffee And Such Shah Alam

Semalam, ana bersama-sama sahabat blogger daripada Kelab Blogger Ben Ashaari berkesempatan mencuba makanan di Delong Coffee and Such yang terletak di No 8, Jalan AU2/A, Seksyen U2 TTDI, Shah Alam. Kitaorang telah dibenarkan untuk mencuba sendiri 2 jenis hidangan utama cafe ini yang dijangka bakal menjadi tarikan utama cafe ini. Chalong   Kalau nak tahu…

Read More Read More

1,597 total views, 3 views today

Pokemon Go Serang Kopi Lambak

Pokemon Go Serang Kopi Lambak

Semasa Pokemon Go diperkenalkan di Malaysia, ana antara yang menginstall aplikasi permainan ini di google play.. tapi selepas berjaya menangkap 20 ekor pokemon, ana rasa seolah-olah bosan untuk bermain permainan ini… ini bukanlah permainan pertama yang ana cepat bosan tapi sebenarnya ana memang cepat bosan bermain games.. Tapi apabila berbicara mengenai Pokemon Go ini, ada…

Read More Read More

1,541 total views, no views today

Berbuka Puasa Ala Hipster di Garage 51 Bandar Sunway

Berbuka Puasa Ala Hipster di Garage 51 Bandar Sunway

Baru-baru ini ana, Bob dan Sohoque berpeluang untuk melapangkan masa ke Garage 51 di Bandar Sunway. Sebelum sampai ke sini ana ingatkan takkan lah nak lepak-lepak kat bengkel kereta kot, sebab kawasan nie memang terkenal dengan bengkel keretanya. Lama juga rupanya ana dah tak berjalan area Bandar sunway nie yang mana dah banyak restoran hipster…

Read More Read More

2,639 total views, 5 views today

Kopi Lambak Ara Damansara

Kopi Lambak Ara Damansara

Kopi merupakan minuman yang menjadi pilihan utama bagi pengemarnya. Ada yang hantu kopi nie, adakalanya sehari kalau tak perkena kopi terasa tak lengkap je hari mereka. Dan ana juga merupakan salah seorang yang gila akan kopi cuma belum sampai tahap hantu lah. Kopi Lambak Kopi Hipster Pertengahan tahun 2015, begitu banyak kopi hipster yang kita…

Read More Read More

1,805 total views, no views today

Segalanya Di Hujung Jari Dengan Shogun2u

Segalanya Di Hujung Jari Dengan Shogun2u

Pada hari ahad yang lepas, ana dan isteri berasa penat sangat-sangat. Tak tahulah apa yang buat badan kitaorang berdua nie letih sangat-sangat. Jadi ana pun buat pilihan untuk isteri ana supaya dia berehat je hari tu, bab makanan kita order je online. Tapi tulah puas ana fikirkan apa yang ana dan isteri nak makan, nak…

Read More Read More

1,495 total views, 3 views today

Pin It on Pinterest