Category: Cerita Aku

Wolverine : Akhirnya Kami Menang

Wolverine : Akhirnya Kami Menang

Tanggal 5 dan November yang lepas sebanyak 6 superhero telah berkumpul di Port Dickson bersempena dengan Koperasi Tentera (KT) staf day… Antara superhero yang beraksi di medan ini adalah Wolverine, Superman, Kung Fu Panda, Batman, Hulk dan Power Rangers.. Wolverine Yellow Team   Ana bersama 41 orang yang lain telah terpilih mewakili pasukan Wolverine yang…

Read More Read More

1,663 total views, 3 views today

Kenapa Nak Marah, Chill Sudah

Kenapa Nak Marah, Chill Sudah

Mengapa nak marah??? Mengapa biarkan nafsu amarah menguasai diri.. Mengapa dan Mengapa??? Itulah persoalan yang sering bermain di benak fikiran ana  nie… sebabnya bukan apa, ana kadang kala pelik dengan sikap kita yang lebih memanjakan amarah nie sehingga mengakibatkan ramai yang sengsara… Marah membawa keburukan bukan kebaikan… Marah nie, kalau gagal dibendung sudah semestinya akan…

Read More Read More

1,915 total views, 3 views today

Ber”Halloween” Di Citta Mall

Ber”Halloween” Di Citta Mall

Semalam ana berkesempatan ke Citta Mall dan pastinya ada sesuatu yang menarik di Citta Mall nie…Rasa macam dah lama tak jejakkan kaki ke Citta Mall nie walaupun hanya 5 minit daripada rumah ana..hahaha Citta Mall Halloween Children Costume Contest Tahu tak korang, pada 29 dan 30 Oktober nie akan ada pertandingan Costume Halloween di Citta…

Read More Read More

2,240 total views, 3 views today

Manchester United vs Chelsea : Antara Hidup dan Mati

Manchester United vs Chelsea : Antara Hidup dan Mati

Pertembungan yang pasti dinantikan oleh peminat Liga Perdana Inggeris ataupun Premier League pastinya menantikan pertembungan antara pasukan Chelsea dan Manchester United yang akan beraksi pada esok hari… Manchester United vs Chelsea Perlawanan yang boleh dikatakan sebagai antara hidup dan mati yang mana Jose Mourinho akan sekali lagi kembali ke Stamford Bridge namun sebagai pengurus pasukan…

Read More Read More

1,285 total views, 2 views today

Makan Domino’s Menang Scooter

Makan Domino’s Menang Scooter

Baru-baru nie ana berkesempatan pergi makan domino’s bersama dengan isteri di Seksyen 14 Petaling Jaya, dan ada sesuatu yang pastinya menarik pandangan mata ana iaitu dengan hanya makan domino’s pizza korang berpeluang Menang Scooter Edisi Khas Dominos & Pepsi. Makan “The Perfect Deal” Dapat Scooter Peluang nie korang boleh perolehi dengan hanya dengan membeli  “The…

Read More Read More

2,602 total views, 3 views today

Kenapa Nak Mengeluh

Kenapa Nak Mengeluh

Bila berbicara mengenai mengeluh nie pasti ramai yang secara tak sedar penuh mengeluh walaupun kepada perkara yang terlalu kecil untuk dikeluhkan. Selalunya yang paling banyak dikeluhkan adalah mengenai rezeki. Kenapa gaji aku kecil? Kenapa gaji aku tak cukup? Kenapa dia yang baru masuk kerja gaji lagi banyak dari aku? Betul tak nie antara yang paling…

Read More Read More

1,784 total views, 4 views today

Berkata Benar Walaupun Pahit

Berkata Benar Walaupun Pahit

Berkata benar walaupun pahit, tetapi kadang kalanya begitu sukar untuk menuturkan kata-kata benar..  ramai yang lebuh suka berkata-kata dengan perkataan dusta sehingga ada yang kata, takpe tipu sunat.. Namun sudah semestinya kita ketahui bahawa dengan menipu ini sebenarnya amat-amat dilarang di dalam Islam. Tetapi fitrah manusia nie satu je, apa yang dilaranglah yang dieorang akan…

Read More Read More

2,834 total views, 2 views today

Perkara Yang Paling Dirisaukan Bila Pulang Ke Kampung

Perkara Yang Paling Dirisaukan Bila Pulang Ke Kampung

Pulang ke kampung halaman berjumpa dengan sanak saudara, ibu bapa dan adik beradik pastinya sesuatu yang amat menyeronokan bagi kita. Namun ada sesuatu perkara yang merisaukan ana apabila pulang ke kampung halaman. Apa yang merisaukan ana? Soalan bila nak kahwin? Alhamdulillah dah kahwin pun.. soal anak? Rasanya tu tak lagi sebab mereka pun tak nak…

Read More Read More

1,343 total views, 6 views today

2 Kerja : Penat vs Kepuasan

2 Kerja : Penat vs Kepuasan

Pada zaman kini, membuat satu perkerjaan pasti tidak cukup bagi individu bujang ataupun yang telah berkahwin kerana kos sara hidup yang semakin meningkat pada masa ini. Jadi disebabkan itu ramai yang memilih untuk membuat 2 perkerjaan dalam satu masa. Sama ada membuat part time kerja ataupun membuka bisnes sendiri secara part time. Ana juga merupakan…

Read More Read More

814 total views, 2 views today

Ucapan Harian Dalam Bahasa Jepun

Ucapan Harian Dalam Bahasa Jepun

Terdetik pula pagi ini untuk berbicara mengenai bahasa Jepun di dalam blog ini. Mana tidaknya rata-rata carian ke dalam blog anazarin.com ini ramai yang mencari makna-makna bahasa Jepun yang asas seperti selamat pagi dan terima kasih. Jadi disebabkan ana nie bukanlah seorang yang hebat dalam bahasa Jepun, ana akan ajarkan 13 perkataan yang ana tahu…

Read More Read More

56,139 total views, 26 views today

Pin It on Pinterest