Untuk permulaan tahun 2020, ini merupakan entri pertama blog anazarin.com dan kat sini ana nak berkongsikan cara untuk edit ataupun masukan GPS samada GPS meter ataupun GPS yang lain di dalam video Gopro korang.

Ini contoh GPS meter

Dekat sini ana nak sharekan menggunakan Gopro Hero 8 Black tapi caranya sama je samada korang gunakan Gopro Hero 7 atau Hero 6 pun boleh je gunakan cara nie.

Cara nak menggunakan GPS nie syarat utamanya korang pertama kali kena buat ialah ON dahulu GPS di Gopro korang.

Cara ON GPS di Gopro

Selepas Gopro korang dah On korang tarik ke bawah skrin tu dan akan jumpa nie. Lepas tu tekan Preferemce yang warna putih tu
Slide ke bawah sampai jumpa perkataan Regional
Tekan Kat GPS tu

Cara masukan GPS ke dalam video Gopro korang

Selepas korang dah tangkap video guna Gopro korang, lepas tu tibalah masa untuk mengedit pula.

Ini adalah cara yang korang boleh ikut.

Buka app Gopro
Pilih video yang korang nak edit
Tekan butang pencel tu untuk edit
Korang cari sticker
Pilih GPS mana yang korang nak gunakan.
Dan inilah hasilnya

Selamat mencuba

501 total views, 3 views today

4 Replies to “Cara masukan GPS di Dalam Video Gopro Hero 8”

    1. Hehehe, nie pun dpt hadiah cabutan bertuah, duit kumpul aritu dah boleh enjoy.. InsyaAllah IQ pun akn dpt gopro satu ari nanti.. Aamiin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.