Apa Itu Ekzema Dan Psoriasis Cara Merawatnya

Apa Itu Ekzema Dan Psoriasis Cara Merawatnya

Ekzema ialah kondisi kulit yang kering dan gatal.Lebih kurang 15 sehingga 20 peratus kanak-kanak menghidapi penyakit ini. Ekzema selalunya dapat dikesan buat pertama kali sebelum anak berusia dua tahun.

Ekzema juga dikenali sebagai ekzema atopik atau dermatitis. Atopi bermakna kecenderungan mendapat penyakit seperti ekzema, asma dan demam alergi. Kesannya seperti kulit kering, gatal, merah dan rekah, yang kadangkala meleleh cecair dan berdarah. Ruang yang lazimnya terkena ialah tangan, muka, leher, siku dan belakang lutut.

Ekzema bermakna penghalang kulit untuk tidak berfungsi dengan sebaiknya. Ini boleh membuatkan kulit bayi anda lebih senang diserang infeksi dan alergi yang boleh membuat keadaan lebih teruk.

Ubat untuk Ekzema dan Psoriasis adalah hampir sama kerana ianya merupakan alahan yang sama iaitu berpunca daripada kulit.

Ada beberapa cara yang boleh dilakukan untuk mengawal penyakit ini…

Pakaian

Pakai pakaian yang longgar dan fabric yang selesa seperti kapas. Elakkan memakai pakaian yang ketat serta tidak menyerap peluh.

Pemakanan

Makan makanan berkhasiat yang mampu mengekalkan daya tahan badan Elakkan makanan yang pernah mendatangkan kesan-kesan alergik seperti sebelum ini seperti makanan laut, kekacang dan sebagainya.

Persekitaran

Mewujudkan pengudaraan yang baik di tempat tinggal. Pastikan tahap kelembapan adalah sederhana. Sentiasa menukar cadar dan selimut yang bersih.
Menggunakan sarung tangan jika perlu.

Sikap

Elakkan terdedah dengan matahari yang kerap Elakkan mandi dengan air panas Kerap memotong kuku agar kulit tidak cedera teruk akibat digaru. Mematuhi arahan doktor.

Cara Merawat Ekzema dan Psiorisis Dengan Menggunakan Bedak Asmak

Ada satu cara yang korang boleh ikhtiarkan untuk merawat penyakit ekzema dan psoriasis ini iaitu dengan menggunakan Bedak Asmak.

Bedak ini diperbuat daripada 100% bahan semulajadi iaitu bedak tanah liat putih yang berkualiti tinggi. Tanah liat ini juga telah digunakan sejak zaman berzaman dan menepati saranan Rasulullah S.A.W yang mengunakan tanah bagi merawat masalah kulit.

Apa keistimewaan Bedak Asmak ?

Selain merawat masalah kulit di atas,ia juga mampu mengecutkan jerawat,mencantikkan dan mencerahkan kulit jika diguna selalu.Boleh dipakai setiap malam sebelum tidur.

Mempunyai kadar UVA ratio yang tertinggi iaitu 0.88 di dalam Boot Star Rating untuk perlindungan UVA,jadi ia mempunyai kadar perlindungan MAKSIMUM terhadap UVA yang mengelakkan kedutan.Tidak menyumbat liang pori dan mampu merawat masalah kulit.

Penggunaan berterusan mampu merawat masalah kulit,mengelakkan kedutan,menghilangkan jerawat,melicinkan dan menjadikan kulit wajah lebih halus.

Penagih Dadah Pakai Bedak Asmak

Sekiranya korang berminat untuk menjadikan produk ini sebagai alternatif untuk merawat penyakit ini ataupun apa jua masalah kulit, korang bolehlah merujuk secara lanjut di

Hotline HQ : 019 – 970 8897

Website rasmi syarikat : http://mham.com.my/

Ig : mham.sdnbhd

Fb Page Produk :

Penawar Ruam Pada Bayi

Penawar Ekzema Mujarab Terkini

Album Testimonial Bedak Asmak page Penawar Ruam Pada Bayi

Info Bedak Asmak juga boleh didapati di fb page :

Penawar Asma Mujarab

Minyak Herba Asmak HQ

 

2,369 total views, 3 views today

5 Replies to “Apa Itu Ekzema Dan Psoriasis Cara Merawatnya”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Pin It on Pinterest

Share This