Berbelanja kini mudah di Ezbuy.my

Baru-baru nie ana ada terperasan mengenai Ezbuy.my nie di Blog Qasehdahlia.. Selepas membaca mengenai portal shopping ini, apalagi terus ana masuk ke web portal tersebut untuk melihat sendiri betul ke mudah apabila hendak berbelanja di Ezbuy.my nie.

ezbuy.my

Lagipun memang ada barang ana nak beli, alang-alang dah tau pasal laman web nie kita cubalah… manalah tahu ada barang yang ana nak beli tu kan?

ezbuy.my

Memang rambang mata jugalah nie ana dibuatnya, banyak juga barangan yang terdapat di sini… mana satu ana nak pilih nie? Fokus-fokus, nanti kang benda lain nak beli, benda lain lak ana beli…hihihi

Alang-alang dah terlanjur buat entri nie, tentu korang nak tahu jugakan macam mana nak shopping kat ezbuy.my nie… Jom ikut langkah seterusnya…

Bagaimana nak shopping di EZBUY?

ezbuy.my

1. Buka laman web www.ezbuy.my , lepas dah daftar macam kat atas tadi , login balik ke account korang .. kalau daftar biasa korang takkan dapat free voucher tadi tau

 

2. Pilih dan survey lah barang apa yang korang nak , rambang mata juga dibuatnya sebab kebanyakan barang yang ada murah dan cantik sangat ! Lagi memudahkan bila korang klik dekat kategori2 yang di sediakan di label sebelah kiri.

ezbuy.my

 

3. Lepas dah pilih semua , ADD TO CHART

ezbuy.my

4. Step 4 pulak korang dah masukkan semua dalam shopping cart korang , so masa untuk CHECKOUT ! tapi sebelum tu jangan lupa gunakan voucher free tadi dan masukkan kod untuk diskaun 15% fee shipping  ezfriend15

ezbuy.my

5. Dah setel checkout masukkan alamat rumah korang .. nak letak alamat ana pun apa salahnya…hahahaha

ezbuy.my

6. Setel letak alamat korang , step terakhir mestilah bayarkan ! haaa dah oder2 jangan tak bayar pulak .. dan ianya mesti settle dalam masa 24 jam , andai korang terlupa bayar dalam masa 24 jam korang kena oder balik barang tadi hehehe , so cepat2 buat payment ..

Oh ye, sebelum ana terlupa, korang ada tak perasan banner tulisan Prime yang berlegar-legar di web EZBUY nie.. korang mesti tertanya-tanya kan macam ana jugalah… Tapi apakah prime ni ? Ezbuy Prime is a subscribed membership programme exclusive to ezbuy existing customers. The membership fee is RM 188 per year and this enables you to enjoy the Prime member only benefits for one whole year. ( Jadi korang hanya bayar RM188 untuk jadi ahli Prime )

ezbuy.my

PRIME MEMBER BENEFIT

1. Prime RM 188 unlimited shipping
Ezbuy Prime member enjoys RM 8.80 unlimited international shipping. Regardless of the items’ total quantity, weight or size, the total international shipping fee is RM 8.80 net per checkout for Prime eligible items. There’s no limit on how many items you can check out at one time.

2. Lowest agent fee rate
Agent fee is charged for order processing and inspection, parcel consolidation and packaging, exporting and importing document, etc. Prime member can enjoy the lowest 4% agent fee rate for Prime eligible items, regardless of the current member level (normal, VIP or SVIP).

3. Free insurance up to RM2000
Ezbuy Prime member enjoys free insurance up to per parcel to cover unfortunate incident like parcel loss, damage or product issues listed in the inspection coverage. The compensation follows the same policy as buy-for-me service.

Maaflah kalau ana terangkan pasal Prime nie dalam bahasa Inggeris, maklumlah nak terangkan dalam bahasa melayu karang korang tak paham pula penjelasana ana…

Jadi rasanya macam berbaloi sangat kalau korang memang pelaggan setia EZBUY dan selalu shopping kat sini , jangan lupa jadi member PRIME ok , kalau nak tahu lebih lanjut pasal PRIME ni korang boleh klik kat sini https://ezbuy.my/Prime_Introduction

Lastly , korang jangan lupa gunakan voucher dan kod free tuh , free uols ! Kang menyesal lak?  mudah juga rupanya dengan EZBUY WEB ni .. Pape pun SELAMAT BERSHOPPING korang , harap entry nie dapatlah  membantu korang membeli dengan mudah dan riang hati…

1,690 total views, 5 views today

anazarin

Seorang yang humble..masih newbie dalam arena blog...

8 thoughts on “Berbelanja kini mudah di Ezbuy.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.