Berbuka Puasa Ala Hipster di Garage 51 Bandar Sunway

Baru-baru ini ana, Bob dan Sohoque berpeluang untuk melapangkan masa ke Garage 51 di Bandar Sunway. Sebelum sampai ke sini ana ingatkan takkan lah nak lepak-lepak kat bengkel kereta kot, sebab kawasan nie memang terkenal dengan bengkel keretanya.

IMG-20160522-WA0008

Lama juga rupanya ana dah tak berjalan area Bandar sunway nie yang mana dah banyak restoran hipster muncul terutamanya Garage 51 nie.

20160522_183313

Berbuka Puasa Ala-Ala Hipster di Garage 51 Bandar Sunway

Bulan Ramadan akan berkunjung tiba tidak lama lagi. Mungkin ramai yang ingin mencari sesuatu yang lain daripada yang lain untuk berbuka puasa bolehlah mencuba di sini.

Menu Istimewa Sempena Ramadan di Garage 51

Nasi Goreng Serunding bersama Ayam Kebab (RM20)
Nasi Goreng Serunding bersama Ayam Kebab (RM20)

 

Spagethi serunding bersama ayam kebab (RM20)
Spagethi serunding bersama ayam kebab (RM20)

 

Bandung Cendol with Karipap dan kurma RM 18.90
Bandung Cendol with Karipap dan kurma RM 18.90

Menu Lain Yang Terdapat Di Garage 51

Chicken Pamigiana with Mashed Potato & Salad – RM18
Chicken Pamigiana with Mashed Potato & Salad – RM18

 

Grilled Chicken with Caponata, Fluffy Cream, Basil & Strawberry Soil, Hollandpesto – RM 22
Grilled Chicken with Caponata, Fluffy Cream, Basil & Strawberry Soil, Hollandpesto – RM 22

 

Penne Basil Spinach Pesto with Grilled Chicken – RM16
Penne Basil Spinach Pesto with Grilled Chicken – RM16

Minuman yang terdapat di Garage 51

Minuman di Garage 51
THE FATHER – Chocolate with Peanut Butter – RM 18.90

 

THE COUSIN – Salted Caramel with BROWNIES – RM 18.90
THE COUSIN – Salted Caramel with BROWNIES – RM 18.90
THE NEPHEW – Cookies and Cream – RM 18.90
THE NEPHEW – Cookies and Cream – RM 18.90
Garage 51
THE SON – Nutella with Hints of Hazelnut Awesomeness – RM 18.90 THE SON – Nutella with Hints of Hazelnut Awesomeness – RM 18.90

Puas tak tengok gambar yang ana share tu? Kalau tak puas ada lagi beberapa gambar yang korang boleh tengok..hihihi

Garage 51 bandar sunway

Garage 51

Garage 51 bandar sunway

Bagi ana, memang berpuas hati dengan Nasi Goreng Serunding dan Ayam Kebab ini kerana rasa serundig dengan ayam kebab nie. Rasanya bukan ana sorang je yang syorkan nie kat korang tetapi rasanya Bob dan Sohoque pun pasti akan berpendapat sama macam ana nie.

Bagi korang yang nak ke sini tu, ana sarankan korang booking dulu sebab bukan apa takut lak nanti terpaksa berebut dengan 80% pelanggan muslim.

Tapi yang sedihnya, booking hanya dibuka untuk weekend sahaja kerana setiap hujung minggu memang penuhlah Garage nie. Disebabkan tulah hujung minggu memang tak bukalah booking.

So, korang bolehlah letakkan Garage 51 nie sebagai list tempat berbuka puada korang pada musim ini. Untuk maklumat lanjut korang bolehlah rujuk di :

Facebook : Garage 51 by Coffee Societe at Bandar Sunway

Alamat : 51, Jalan PJS 11/9, Bandar Sunway, 47500 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia

No Telefon : +60 3-5612 5618

Waktu Operasi : Isnin hingga Ahad

11:00 am – 11:00 pm

2,477 total views, 3 views today

anazarin

Seorang yang humble..masih newbie dalam arena blog...

8 thoughts on “Berbuka Puasa Ala Hipster di Garage 51 Bandar Sunway

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.