Pengalaman Berbeza Bersama Han Rainforest Resort

Pengalaman Nyata Berbeza Bersama Han Rainforest Resort

Alhamdulillah, telah selesai pengembaraan ana bersama 34 orang blogger KBBA9 di Taman Negara. Apabila ana masuj berkerja semula hari tu, adalh beberapa member nie duk tanya kat ana, ko stay resort mana masa kat Taman Negara hari tu? Camping je ke?

IMG-20160301-WA0006

Ah, nie ana nak ceritalah selama 4 hari 3 malam ana dan geng KBBA9  bermalam di mana? Kitaorang telah pun bermalam di Han Rainforest Resort. Kecuali hari sabtu malam ahad yang mana kitaorang camping di tepi Sungai Tembeling.

20160220_022431

Ok, berbalik kepada resort yang ana duduk nie, ternyata berbeza kerana sekitar kawasan resort ini dikelilingi oleh tumbuhan hijau yang pastinya menyegarkan dan mampu menghilangkan stress apabila berada di ibu kota.

IMG-20160224-WA0027

IMG-20160224-WA0025

20160220_073718

20160220_075224

Melalui Han juga, kita boleh memilih untuk melakukan apa jua aktiviti yang terdapat di dalam pakej mereka. Antaranya Trekking Bukit Terisik, Canopy Walk, Rapid Shooting dan juga 4x4wd.

IMG-20160224-WA0004

IMG-20160224-WA0013

IMG-20160223-WA0028

FB_IMG_1456311194552

FB_IMG_1456096799863

pixlr_20160226082645875-2Dan yang paling menariknya, hari terakhir kami Di Han, kami berpeluang menyaksikan majlis perasmian dan majlis pecah tanah bagi projek terbaharu Han Rainforest Resort iaitu Taman Negara Eco Adventure Camp yang telah dirasmikan oleh Tim.Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia YB Datuk Mas Ermieyati Samsudin.

pixlr_20160301070419918-3Kalau korang nak tahu lebih lanjut apa yang ada di Han Rainforest Resort nie, korang bolehlah rujuk di :

No.Tel : 09-266 7888

Tidak lupa juga ucapan terima kasih kepada penaja yang lain seperti

#HanRainforestResort : Penaja penginapan, transport, aktiviti dan makan minum.
#Camelus : Produk berasas susu unta.

#Cosmoderm : Penaja produk penjagaan diri.#Yeos : Penaja Minuman Berperisa.

#MinumPranJuice : Penaja Minuman Berperisa.

#HeroesManWashbyNanafaBeauty : Penaja Produk Penjagaan Kesihatan Lelaki

1,219 total views, 2 views today

anazarin

Seorang yang humble..masih newbie dalam arena blog...

6 thoughts on “Pengalaman Berbeza Bersama Han Rainforest Resort

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.