Belajar Fotografi Semudah ABC bersama Adhadi Mohd

Belajar Fotografi Semudah ABC bersama Adhadi Mohd

Alhamdulillah pada 2 dan 3 Januari yang lalu, ana bersama sahabat-sahabat Kelab Blogger Ben Ashaari dapat bersama-sama belajar di dalam Bengkel Fotografi bersama Adhadi Mohd.
Sebelum ana masuk kelas fotografi nie, main belasah je tangkap gambar, janji ada je. Rupa-rupanya sekeping gambar ini mempunyai 1001 makna yang tersendiri.
Menurut sifu Adhadi Mohd sekeping gambar itu sebenarnya adalah suatu medium untuk berkomunikasi ataupun menceritakan luahan rasa hanya dengan satu gambar.
Antara perkara baharu yang ana tahu mengenai fotografi ini adalah penggunaan percahayaan yang betul iaitu penggunaan cahaya yang lembut, latar belakang serta penggunaan mode dan focus serta penggunaan depth of field (bokeh)
Selain itu, perkara paling penting yang diajar adalah penggunaan setting, appecture, shutter dan ISO yang betul dalam penghasilan gambar yang baik.
Selepas kitaorang dibawa keluar untuk tangkap gambar outdoor pula. Dan kitaorang diajar menangkap gambar dengan teknik yang betul.
Dan hasil gambar yang terhasil daripada gambar yang ditangkap adalah :
Bagi yang tak dapat turun ke kelas Sofu Adhadi Mohd, korang jangan risau kerana sifu juga ada buat tutorial di dalam CD yang boleh dibeli daripadanya.
Banyak yang boleh dipelajari di dalam CD Kuasai fotografi dengan DSLR beliau nie. Senang cerita daripada zero to hero korang boleh jadi apabila belajar melalui CD ini.
Antara yang boleh dipelajari di dalam CD Adhadi Mohd :

 

 

 

 

 

Selain CD untuk mempelajari cara tangkap gambar menggunakan DSLR, Adhadi Mohd juga ada menyediakan CD untuk belajar photoshop dan Lighting room.
Tapi kalau yang berkesempatan apa salahnya jika belajar di dalam kelas bersama sifu Adhadi yang mana amat senang untuk difahami cara penyampaian dalam kelas tersebut.
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kelas dan CD yang dijual oleh Adhadi Mohd, bolehlah korang rujuk di :
Atau

Facebook : www.facebook.com/adhadimohdIII
Atau

Instagram : www.instagram.com/adhadi_mohd

3,050 total views, 3 views today

10 Replies to “Belajar Fotografi Semudah ABC bersama Adhadi Mohd”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Pin It on Pinterest

Share This