Medical Card Versus Simpanan

Medical Card Versus Simpanan

Apabila berbicara mengenai medical card, masih lagi ada yang beranggapan ianya bukanlah sesuatu yang penting, terutamanya bagi mereka yang suka menyimpan.

Ye, simpanan memang penting tetapi medical card juga mempunyai satu kepentingan yang sama penting dengan simpanan. Kenapa?

Medical card murah
Andaikan kita menyimpan sebulan RM200, maka selepas setahun duit simpanan kita akan menjadi RM2400. Tapi ada satu persoalan, cukupkah dengan jumlah itu andai kita perlu membelanjakan sebanyak RM5000 untuk melakukan dialisis sebulan? Macam mana kalau memerlukan sebanyak 20 kali dialisis? Tak ke memerlukan wang sebanyak RM100,000? 
Medical card
Jadi cukupkah dengan wang simpanan kita? Rasanya terlalu jauh jurang antara dua angka yang ana sebutkan tadi. Jadi persoalan yang ana nak tanya lagi kat diri ana nie, penting ke medical card nie?

Dan jawapannya YA. Macam mana anda nak mengetahui mengenai medical card ini? Boleh hubungi ana, ana akan guide dan ajar anda untuk memperolehi medical card ini. Kos perubatan tinggi!! Kini tidak perlu risau lagi dengan adanya medical card.

Hubungi/sms/whatsapp/telegram ana di 0132614680 ataupun email ana di
muhammadzarin@gmail.com

1,277 total views, 2 views today

2 Replies to “Medical Card Versus Simpanan”

  1. Sykt tempat suami kakak kerja sediakan semua ahli keluarganya kad begini (terhad kepada executive saja – bunyi macam tak adil kan tapi kita tak dpt nak buat apa). Boleh guna di certain klinik dan hospital bagi kemudahan kami sekeluarga. Seorg satu kad..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Pin It on Pinterest

Share This