Resepi Cinta | Semakin Hari Semakin Sayang

Resepi Cinta | Semakin Hari Semakin Sayang

Tips cinta
Cinta dan sayang pastinya didambakan oleh setiap pasangan suami isteri. Jika boleh biarlah cinta itu diakhiri hingga ke Jannah. Jadi buat mereka yang mengimpikan cinta seperti ini, ana nak sharekan kat korang semua mengenai resepi cinta ini.

Resepi Cinta | Semakin Hari Semakin Sayang

Percaya

Ini perlu ada pada setiap dalam diri kita iaitu percaya. Percayakan siapa? Percayakan pasangan kita. Tapi jangan rosakkan kepercayaan nie. Sekali rosak susah nak elok dah.

Setia

Sudah semestinya setia ini perlu bagi mendambakan perasaan cinta kita.

Bergurau Senda

Isteri terutamanya amat sukakan jika suaminya pandai bergurau senda. Walaupun tak lawak dia tetap akan rasa terhibur

Berikan Perhatian

Perhatian nie selalunya susah nak buat pada zaman nie. Terutamanya zaman penuh kemodenan nie. Kadang-kadang si suami sibuk bermain permainan video. Yang isteri pula sibuk dengam whatsappnya lah, FB lah. Nak main tu bukan tak boleh tapi berikan masa dan perhatian kepada pasangan kerana barulah pasangan bertambah cinta dan sayang pada kita.

Doa

Dah usaha perlulah kita berikhtiar hanya pada yang SATU. Doakan senjata kita, jadi kita doakan baik-baik agar hubungan kita terus kekal utuh biarpun banyak dugaan yang menimpa.

Inilah resepi cinta yang boleh kita amalkan. Semoga ianya memberikan manfaat kepada rumah tangga kita. Cinta hingga Jannah.

1,925 total views, 3 views today

3 Replies to “Resepi Cinta | Semakin Hari Semakin Sayang”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Pin It on Pinterest

Share This