CARA-CARA BERPENAMPILAN MENGIKUT TUBUH BADAN KITA

Penampilan adalah sesuatu yang amat dititik beratkan oleh setiap individu. Daripada penampilan seseorang kita dapat melihat akan diri seseorang individu tersebut.
Pada 5 September 2014, Kelab Blogger Ben Ashaari bersama Wawa Idris telah mengadakan style workshop yang melibatkan seramai 30 orang blogger semuanya.
Cara-Cara Penampilan Mengikut Tubuh Badan Kita

Cara-Cara Berpenampilan Mengikut Tubuh Badan Kita

Kalau ikutkan, sebelum ini rasanya agak ramai yang main belasah je pakai baju pape, janji nampak cantik ataupun senang je untuk mengayakannya kan? 
T.O.P merupakan salah satu cara untuk kita berpakaian, T.O.P nie bukan si penyanyi kumpulan Big Bang yang mirip ana tu, tapi adalah 
T : Time (masa dan ketika)
O : Occasion ( untuk apa macam event ke, meeting ke)
P : Place (tempat seperti makan malam ke, kenduri ke)
Bagi orang yang bulat tapi comel macam ana nie, kita sebenarnya tak boleh sangat untuk pakai baju t-shirt berkolar bulat, kerana baju nie akan menampakkan lagi badan kita yang besar. Tetapi apa yang disarankan adalah memakai baju Polo Shirt ataupun T shirt berkolar.
Selain itu, cara berpenampilan juga mengikut konsep ABC, apakah itu ABC? ABC ialah 
A : Appearance | keterampilan
B : Berhaviour | Kelakuan
C : Communication | Komunikasi
Di dalam majlis ini juga, ana telah berjaya membawa pulang hadiah cabutan bertuah iaitu shawl daripada Chemboja 

Terima kasih juga diucapkan kepada para penaja yang bersama-sama menjayakan style workshop kali ini. Antara penaja yang terlibat ialah :

Jurufoto rasmi berserta instagram live up date Uncle Kay Photography
Rakaman video Kaio Creative Studio
Butik Chemboja
Salees Food
Mbh Spa
Ratu jannah & Raja Jannah
#EyeMasterOptometrist
#OptometristWan

Sebelum ana terlupa, Wawa Idris akan mengadakan seminar bertemakan Kebangkitan Hero Niaga aka Seminar SuperHeroes pada 7 November 2015 nanti.

hah..!! Kot yang mana berminat nak jadi The Best Super Hero Yang Berjaya sila lah layari  dan follow  kat bawah ini untuk info lanjut ya~

Instagram WawaIdris_ImejPatik 
Facebook Wawa Idris ImejPatik
Web : http://www.wawaidris.imejpatik.com 

WOW Virtue Training & Image Consultant
Suite : 33-01, 33rd Floor
Menara keck Seng
203 Jalan Bukit Bintang
55100 Kuala Lumpur
Tel: +6019.236.3907 /  +603.2116.9619 
Fax: +603.2116.5999



1,456 total views, 2 views today

anazarin

Seorang yang humble..masih newbie dalam arena blog...

12 thoughts on “CARA-CARA BERPENAMPILAN MENGIKUT TUBUH BADAN KITA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.