SENARAI 23 PEMAIN PIALA AFF B-19 TAHUN

Seramai 23 pemain telah terpilih bagi menjalani latihan pusat bagi menghadapi saingan Piala AFF bawah 19 tahun yang akan berlangsung di Vientiane, Laos pada 22 ogos 2015 sehingga 4 september ini.
Persatuan bola sepak Malaysia (FAM) dalam kenyataan media menngatakan skuad kali ini terdiri daripada pemain harimau muda C (21 orang) dan 2 orang lagi pemaih daripada Frenz United.
Di dalam kejuaraan bawah 19 tahun ini, Malaysia telah diundi di dalam kumpulan B bersama-sama Singapura, Vietnam, Myanmar dan Timur Leste. 
Malaysia akan memulakan tirai kejohanan itu dengan menentang pasukan Timur Leste (23 ogos) , Singapura (25 ogos), vietnam (27 ogos) dan Myanmar (29 ogos) . Sekiranya layak ke perlawanan separuh akhir ianya akan dilangsungkan pada 2 september dan akhir pada 4 september.

Senarai 23 pemain Piala Aff B-19 tahun

Khatul Anuar Md Jalil, Muhammad Hazrull Hafiz Zulkifly, Muhamad Hafiy Haikal Ismail, Muhamad Danish Haziq Saipul Hisham, Mohamad Hariz Kamarudin, Muhammad Nazirul Afif Ibrahim, R. Dinesh, Tan Yung Hong, Mohamad Ramadhan Jalil, Dominic Tan Jun Jin, Muhamad Rizalul Azuwan Supandri, Nik Azli Nik Alias, Muhammad Shahrul Akmal Md Adnan, Mohammad Fitri Amani Ismail, Mohd Aiman Shakir Mohd Hashim, S. Thipanraj, Muhammad Syahmi Safari, Muhammad Jafri Muhammad Firdaus Chew, Mohamed Syamer Kutty Abba, Badrul Amin Rusalan, M. Kogileswaran Raj, Muhammad Izaffiq Ruzi, Mohammad Amirul Muhamad.


868 total views, 2 views today

2 thoughts on “SENARAI 23 PEMAIN PIALA AFF B-19 TAHUN

  1. Beruntunglah mereka yg terpilih.
    Moga mampu mengharumkan nama negara

    Kalau kakak ada anak lelaki agaknya kakak suruh main bola sepak selalu
    Salah satu cabang sukan yg boleh menjana duit:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Pin It on Pinterest

Share This