PENGALAMAN CIRIT BIRIT SEMASA KANAK-KANAK

Apabila sebut mengenai zaman kanak-kanak sudah semestinya terdapat pelbagai nostalgia yang pastinya kita akan ingat sampai bila-bila. Dan pengalaman ana yang seterusnya sudah semestinya mengenai cirit-birit. Tentu anda semua juga pernah mengalaminya kan?
Ana teringat kembali pengalaman Cirit birit semasa kanak-kanak yang mana ana pernah mengalaminya semasa ana berusia 5 tahun, yakni ketika sekolah Tabika Kemas. Semasa ana mengalami tu, selamatlah ana tak pergi ke sekolah gara-gara penyakit M yang menebal di dalam jiwa.
Yang bestnya, semasa ana mengalami cirit birit nie, boleh pula Arwah nenek ana suruh ana pergi ke kedai beli barang. Nak tahu apa yang terjadi dekat kedai? Ana terberak di dalam seluar sampaikan kesan t**k ana tu jatuh dan berciciran di dalam kedai. Tak pasal2 habis busuk satu kedai tu. Nasib baiklah tauke kedai tu kenal ana, jadi dia hantarlah ana balik ke rumah.
Dalam tengahari pastu, ibu ana ada bawa ana kat klinik untuk mendapatkan rawatan bagi perut yang semakin memulas-mulas. Apabila sampai kat klinik, lagi sekali ana menaburkan baja di klinik tersebut. Nasib baiklaj nurse yang baik hati tu tak marah ana. Tapi masa tu hanya malu yang menguasai diri ini kerana membuang baja di dalam seluar.huhuhu
Tak pasal-pasal sejak itu, bila pergi kedai je orang dah aim muka ana, dan adalah berkata belakang-belakang yang ana pernah menaburkan baja di kedai nie. Sabar je la. Dan masa ana menulis entry ini ana sekali lagi sakit perut angkara cirit-birit. Kbai.

920 total views, 4 views today

2 thoughts on “PENGALAMAN CIRIT BIRIT SEMASA KANAK-KANAK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Pin It on Pinterest

Share This