Month: August 2015

SEHATI SEJIWA

SEHATI SEJIWA

Bulan Ogos pastinya kita akan mengingati satu hari di mana hari memperingati kemerdekaan negara kita. Tahun ini negara kita akan menyambut kemerdekaan ke 58 di mana tema sehati sejiwa diangkat sebagai tema kemerdekaan kali ini Sehati Sejiwa Taukah anda bahawa tema sehati sejiwa ini membawa satu makna yang begitu mendalam. Kalau sebelum ini kita kerap…

Read More Read More

1,766 total views, no views today

LAWAK KAMPUS @ BLOGZ

LAWAK KAMPUS @ BLOGZ

Koleksi Lawak Kampus daripada Gempak Starz  yang pastinya cukup popular dikalangan peminat-peminat komik. Dan begitu banyam carian mengenai koleksi Lawak Kampus di blog ana nie sejak dua menjak nie. Disebabkan itu ana nak share satu cerita lawak kampus untuk readers ana tu ye…jom baca.. 1,951 total views, no views today

1,951 total views, no views today

KEPUTUSAN UNDIAN PIALA MALAYSIA 2015

KEPUTUSAN UNDIAN PIALA MALAYSIA 2015

Kejohanan Paling berprestij dan lama di Malaysia iaitu Piala Malaysia 2015 akan membuka tirainya. Sebanyak 12 pasukan akan bertanding bagi merebut kejuaraan kali ini. Hasi undian semalam menampakkan ada satu atau dua kumpulan yang boleh dikatakan sebagai kumpulan maut, kalau tak maut pun belum tentu lagi dieorang nak layak pun sebab Piala Malaysia nie Pasukan…

Read More Read More

1,244 total views, no views today

GIVEAWAY MERDEKA 2015 MIALIANA.COM

GIVEAWAY MERDEKA 2015 MIALIANA.COM

Rasanya agak lama ana tak join mana-mana contest. Jadi kali nie disebabkan tak tahu nak update apa di dalam blog nie jadi ana pun apalagi join lah contest nie. Lagipun bukan susah pun nak join contest nie.hehehe Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com Sempena bulan Ogos, bulan kemerdekaan ini, Mia nak buat Giveaway Merdeka 2015 yang simple. Hadiahnya…

Read More Read More

1,796 total views, 2 views today

BIAR GAMBAR BERBICARA #3

BIAR GAMBAR BERBICARA #3

Kata-kata hikmah; Biar Gambar Berbicara; Wordless Wednesday 1,442 total views, 3 views today

1,442 total views, 3 views today

Piala Malaysia 2015 | Sekali Lagi Suram

Piala Malaysia 2015 | Sekali Lagi Suram

Piala Malaysia merupakan salah satu Piala yang amat berprestij dan mempunyai satu value sentimental dikalangan penyokong bola sepak di negara kita. Walaupun ianya tidak menjadi merit untuk layak ke Piala AFC tetapi ianya menjadi rebutan setiap pasukan. Piala Malaysia 2015 | Sekali Lagi Suram Pada edisi yang lalu kemeriahan kejohanan ini seperti suram dan ada…

Read More Read More

1,056 total views, 2 views today

“Biniku” Diserang Lagi

“Biniku” Diserang Lagi

Seperti rutin harianku sebelum pergi ke tempat kerja, ana akan melihat keadaan “biniku” yang satu nie. Ana akan melihat sekitar kawasannya, secara menyeluruh samada daripada atas ke bawah ataupun bawah keatas untuk memastikan keadaanya dalam baik. Namun, agak terperanjat sedikit hari ini apabila melihat keadaan “biniku” ini. Walaupun tiada kehilangan anggota badan seperti sebelum ini,…

Read More Read More

1,724 total views, 4 views today

KBBA Blogger’s Day Out | Bersantai Di Zoo Negara Part 2

KBBA Blogger’s Day Out | Bersantai Di Zoo Negara Part 2

Penjelajahan KBBA blogger’s Day Out meneruskan pengembaraan yang seterusnya selepas selesai menjamu selera di The Wild Cafe yang ditaja oleh Food Panda. Apabila berada kat cafe nie terasa seolah-olah berada di KFC pun ada sebab menunya lebih kurang je dengan kfc. Selepas makan, masing-masing tak sabar nak tengok panda, tapi apakan daya sebelum tengok panda…

Read More Read More

2,187 total views, 3 views today

KBBA BLOGGER’S DAY OUT | BERSANTAI DI ZOO NEGARA

KBBA BLOGGER’S DAY OUT | BERSANTAI DI ZOO NEGARA

Hari ini (23 Ogos 2015) Kelab Blogger Ben Ashaari (KBBA) telah mengadakan KBBA Blogger’s Day Out di Zoo Negara. Hampir sehari suntuk para blogger KBBA bersantai di Zoo Negara. Korang semua juga boleh berkunjung ke laman instagram @anazarindotcom ataupun taip hastag nie  #zoonegaramalaysia #zoonegaraonlineticket #giantpanda #wildlife #curves #cosmoderm #foodpanda  #kelabbloggerbenashaari #anazarindotcom #blogger #lifestyleblogger untuk melihat gambar-gambar sekitar…

Read More Read More

2,225 total views, 2 views today

Cinta Satu Peperangan

Cinta Satu Peperangan

Cinta boleh dikaitkan sebagai satu medan peperangan. Di dalamnya pasti penuh pancaroba dan ujian untuk menakluk sebuah istana hati yang hanya akan dimenangi oleh seorang pejuang di dalam medan cinta. Cinta Satu Peperangan Pernahkah kekasih yang anda impikan rupa-rupanya ada insan lain juga menaruh perasaan sama kepadanya. Dan paling sadis lagi insan tersebut adalah sahabat…

Read More Read More

1,082 total views, 4 views today

Pin It on Pinterest