KERJA OH KERJA…

Kerja nie kadang kala boleh membuat seseorang itu menjadi gila… sebab apa ana kata macam tu??? sebab kalau kuat kerja orang panggil apa??? workaholic???? dan apakah yang dimaksudkan dengan workaholic???

Bagi mereka yang workaholic nie kadangkala keluarga pun boleh terabai..mana tidaknya kadang-kadang mereka yang workaholic nie nak jumpa anak pun tak ada masa…ye la pagi anak tak bangun lagi dah pergi kerja…balik kerja anak dah tidur..memang tak ada masa lah kan???

Kebaikan yang ada pada workaholic nie…mereka memang rajin dan fokus pada apa jua perkerjaan yang dilakukan oleh mereka..yang tu memang patutlah dipujikan???

Tapi nasihat ana kepada workaholic nie, kerja tu kerja lah juga tapi janganlah sampai mengabaikan anak dan bini…waktu kerja kita kerja sehabis baik, waktu bersama keluarga kita buat sehabis baik juga….sebab apa??? sebab kerja takkan pernah habis…

618 total views, 2 views today

anazarin

Seorang yang humble..masih newbie dalam arena blog...

3 thoughts on “KERJA OH KERJA…

  • 14/01/2015 at 2:49 PM
    Permalink

    huuhuh… work is work.. cukup time, no more work. sejak kahwin, allene jarang stay up macam zaman bujang. asyik ingat anak2 dan suami je. better balik, rest dan layan anak2. esok, rutin macam biasa. biar bersederhana. itu lg better

    Reply
  • 14/01/2015 at 3:48 PM
    Permalink

    betul tu…kerja takkan pernah habis…
    in the end of the day bila kita sakit pening…anak bini juga yang akan setia di sisi…
    majikan? they don't bother pun..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.