KOREAN WORD | NAMA MELAYU DALAM TULISAN HANGUL

KOREAN WORD | NAMA MELAYU DALAM TULISAN HANGUL

Assalammualaikum dan salam sejahtera to all readers…rasanya da lama ana tak cerita atau menulis pasal perkataan korea dalam blog ini…

Entry kali ini ana nak kongsi sikit ilmu yang ana dapat daripada seorang sahabat mengenai nama2 orang melayu dalam tulisan hangul iaitu tulisan korea nie….nie pun cikit je yang ana tau….hehehe…nak tahu lebih pergilah belajar sendiri ea???

Oklah antara nama melayu yang ana boleh kongsikan kat sini dalam tulisan hangul seperti di bawah…

ADAM – 아담 (a-dam)ADIB – 아딥 (a-dib)ADIBAH – 아디밯 (a-di-bah)ADILA – 아딜라 (a-dil-ra)ADREANA – 앋래아나 (ad-rae-a-na)AFINA – 아피나 (a-pi-na)AFIYAH – 아피얗 (a-pi-yah)AIMAN – 아이만 (a-i-man)AIMI – 아이미 (a-i-mi)AIN – 아인 (a-in)AINA – 아이나 (a-i-na)AINUDIN – 아이누딘(a-i-nu-din)AIZAT – 아이잩 (a-i-jat)AJWAD – 앚왇 (aj-wad)AKIRA – 아키라 (a-ki-ra)AKMA – 앜마 (ak-ma)AKRAM – 앜람 (ak-ram)ALEENA – 알리나 (al-ri-na)ALI – 알리 (al-ri)ALIFF – 알맆 (al-rip)ALINI – 알리니 (al-ri-ni)AMANI – 아마니 (a-ma-ni)AMIN – 아민 (a-min)AMIRA – 아미라 (a-mi-ra)AMIRAH – 아미랗 (a-mi-rah)AMIRUL – 아미룰 (a-mi-rul)ANDIK – 안 딬 (an-dik)ANDRE – 앤드리 (aen-deu-ri)ANIS – 아닛 (a-nis)ATHIRAH – 아티랗 (a-ti-rah)AZIQ – 아 짘 (a-jik)AZIQA – 아지카 (a-ji-ka)CHA – 차 (cha)DALYLA – 달릴라 (dal-ril-ra)DANIA – 다니아 (da-ni-a)DAYAH – 다얗(da-yah)EFA – 애 파 (ae-pa)EZZATI – 애자티 (ae-ja-ti)FAIZ – 파잇 (pa-is)FARA – 파라 (pa-ra)FARAH – 파랗 (pa-rah)FATHIHAH – 파티핳 (pa-ti-hah)FATIN – 파틴 (pa-tin)FATINI – 파티니 (pa-ti-ni)FIKRI – 핔리 (pik-ri)FIZA – 피자 (pi-ja)HAEQAL – 해칼 (hae-kal)HAFIZ – 하핏 (ha-pis)HAKIM – 하 킴 (ha-kim)HANANI – 하나니 (ha-na-ni)HANIM – 하님 (ha-nim)HANIS – 하닛 (ha-nis)HARRAZ – 하랏 (ha-ras)HAZIM – 하짐 (ha-jim)HELMI – 핼미(hael-mi)HIDAYAT – 히다얕 (hi-da-yat)HIDAYAT – 히다얕 (hi-da-yat)HILMY – 힐미 (hil-mi)HUDA – 후다 (hu-da)HUMAIRA – 후마이라 (hu-ma-i-ra)HUSNA – 훗나 (hus-na)IDZRA – 읻라 (id-ra)IKA – 이 카 (i-ka)IKHWAN – 잌환 (ik-hwan)IMAN – 이 만 (i-man)INTAN – 인탄 (in-tan)ISMAIL – 잇마앨 (is-ma-ael)IZZATI – 이자티 (i-ja-ti)JULIANA – 줄리아나 (jul-ri-a-na)KIEMI – 키미 (ki-mi)LINA – 리나 (ri-na)LINA – 리나 (ri-na)LUKMAN – 뤀만 (ruk-man)MALIN – 말린 (mal-rin)MAS – 맛 (mas)MAT – 맡 (mat)MIRAQI – 미라키(mi-ra-ki)MUBIN – 무빈 (mu-bin)MUHAMMAD – 무함맏 (mu-ham-mad)MUNIRAH – 무니랗(mu-ni-rah)NABILAH – 나빌랗 (na-bil-rah)NADIAH – 나디앟 (na-di-ah)NADIRAH – 나디랗 (na-di-rah)NADMI – 낟미 (nad-mi)NADRI – 낟리(nad-ri)NAJWA – 낮와 (naj-wa)NAZAHAH – 나자핳 (na-ja-hah)NIK – 닉 (nik)NISA – 니사 (ni-sa)NIZA – 니자 (ni-ja)NORA – 노라 (no-ra)NORAZO – 노라조 (no-ra-jo)NURUL – 누룰 (nu-rul)PUTIH – 푸팋 (pu-tih)RABIAHTUL – 라비앟툴 (ra-bi-ah-tul)RADIAH – 라디앟 (ra-di-ah)RIDSET – 릳셑 (rid-set)RISA – 리사 (ri-sa)ROHANIZA – 로하니자 (ro-ha-ni-ja)RUSYAIDI – 루샤이디 (ru-sya-i-di)SAIFUL – 사이풀 (sa-i-pul)SAIFUL – 새푸(sae-pu)SALMAN – 살만 (sal-man)SANY – 사 니 (sa-ni)SARA – 사라 (sa-ra)SARIP – 사맆 (sa-rip)SAZARI – 사자리 (sa-ja-ri)SHAHANIM – 샤하님 (sya-ha-nim)SHARINA – 샤리나 (sya-ri-na)SHARIZA – 샤리자 (sya-ri-ja)SHARMIN – 샤르민 (sya-reu-min)SITI – 시티 (si-ti)SOFEA – 소피아(so-pi-a)SUHADA – 수하다 (su-ha-da)SURIA – 수리아 (su-ri-a)SYAFIQ – 샤픽 (sya-pik)SYAFIQAH – 샤피캏 (sya-pi-kah)SYAFUAN – 샤푸안 (sya-pu-an)SYAHID – 샤 힏 (sya-hid)SYAHIRAH – 샤히랗 (sya-hi-rah)SYAMIMI – 샤미미 (sya-mi-mi)SYAZA – 샤자 (sya-ja)SYIDA – 치다 (chi-da)UDI – 우디 (u-di)UWINYANG – 우왼양 (u-win-yang)WANIS – 와닛 (wa-nis)WAWA – 와와 (wa-wa)YANI – 야니 (ya-ni)YUHANIS – 유하닛 (yu-ha-nis)ZAFIRAH – 자피랗 (ja-pi-rah)ZAHIRAH – 자히랗 (ja-hi-rah)ZULHAUZRI – 줄하우리 – (jul-ha-u-ri)ZULKIFLI – 줄킾리 (jul-kip-ri)

Inilah serba sedikit yang ana boleh kongsikan kali ini…kalau salah tu maknanya kawan ana tu yang kelentong ana lah….kalau sape2 tak ada nama di atas tu boleh lah cari sendiri ea…..

949 total views, 2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Pin It on Pinterest

Share This