Year: 2014

HARI TERAKHIR DI TAHUN 2014…

HARI TERAKHIR DI TAHUN 2014…

Pejam celik, tahun 2014 yang penuh dengan suka duka bakal meninggalkan kita dalam  masa beberapa jam sahaja lagi…sekejap je masa berlalu dan 2015 pula bakal mengantikan tempat 2014… Hari ini rata-rata ofis boy tentu tengah sibuk kan??? terutama bahagian kewangan dan juga IT…mana tidaknya hari ini closing account bagi tahun 2014…Esok dah tahun baharu maka…

Read More Read More

948 total views, 1 views today

APA DAH JADI….

APA DAH JADI….

Mood hari isnin datang kunjung tiba lagi…namun ana pelik kenapa hari ini ana excited sangat nak pergi kerja…kalau selalu faham-faham sendirilah..hehehe.. Tengah bersemangat tu ana pun bersiap lah…masa pakai seluar tiba-tiba zip seluar ana rosak..walhal baru beli lagi…pastu ana cuba dua tiga seluar pun zip rosak juga…apa dah jadi nie??? Ana terus tak ada seluar…

Read More Read More

687 total views, 1 views today

SELAMAT ULANGTAHUN SAYANG….

SELAMAT ULANGTAHUN SAYANG….

Tanggal 28 Disember 2013, telah menyaksikan bersatunya dua insan yang akhirnya bergelar sebagai pasangan suami isteri… Dalam tak disedari hari ini genaplah sudah setahun perkahwinan pasangan suami isteri ini… walaupun ianya berlalu dengan sekejap namun terdapat manis pahit di dalam arena perkahwinan yang telah terbina…. Teringat lagi masa ini, setahun yang lalu apabila Tok Kadi…

Read More Read More

661 total views, no views today

5 STADIUM TERBESAR DI DUNIA…

5 STADIUM TERBESAR DI DUNIA…

Staadium dan juga sukan tidak dapat dipisahkan..namun anda semua tahukah 5 stadium terbesar di dunia terletak di mana??? adakah stadium yang terletak di Malaysia juga berada di dalam 5 stadium terbesar ini???  5 stadium terbesar di Dunia ialah : 1) Stadium Rungrado May Day Pyongyang, Korea Utara (150,000) Stadium ini mungkin ramai yang tidak ketahui…

Read More Read More

747 total views, no views today

TANGGUNGJAWAB SEMAKIN BESAR…BERSEDIAKAH AKU????

TANGGUNGJAWAB SEMAKIN BESAR…BERSEDIAKAH AKU????

Dulu semasa bujang, ana teringin menjadi seorang suami kepada seorang gadis, namun masa itu ana tak pernah terfikir akan tanggungjawab yang bakal di hadapi oleh seorang suami… namun segalanya menjadi kenyataan apabila ana dan zaujah disatukan pada tanggal 28 Disember 2013…. Masa membacakan TAKLIK, ana seperti terasa berat di bahu seolah-olah merasa berat akan tanggungjawab…

Read More Read More

702 total views, no views today

KEPALA MANUSIA DIJUAL DI PASAR JEPUN

KEPALA MANUSIA DIJUAL DI PASAR JEPUN

Apabila anda melancong ke bumi Matahari terbit iaitu Jepun, anda semua jangan terkejut apabila terdapat kepala manusia yang dijual di pasar pagi tersebut…namun yang paling menghairankan walaupun hanya kepala tanpa badan..namun kepala ini masih lagi mampu mengukirkan senyuman… mungkin masa memisahkan badan dengan kepala..si penyembelih memaksanya senyum kot… Namun kepala manusia yang terdapat di pasar…

Read More Read More

886 total views, no views today

KENAPA ANDA PERLU MEMBELI DI FZ BOUTIQUE…

KENAPA ANDA PERLU MEMBELI DI FZ BOUTIQUE…

Assalammualaikum dan salam sejahtera to all readers.. Di hujung minggu nie para gadis tentu seronok menghabiskan masa bershopping di shopping complex terkemuka yang terdapat di Malaysia nie kan?? Yang para isteri pula tentu sibuk mengajak para suami menemankan mereka mencari pakaian yang boleh digayakan di pejabat…(gerenti ramai marah dengan statement ana nie kan).. Namun bagi…

Read More Read More

1,190 total views, 2 views today

PENCARIAN BLOGLIST ANAZARIN.COM

PENCARIAN BLOGLIST ANAZARIN.COM

Assalammualaikum dan salam sejahtera to all readers…. nampak tak tajuk entry ana hari ini???? Pencarian bloglistnuntuk blog kesayangan ana nie… Ya, memang ana ingin meletakkan beberapa link blog di dalam blog ana yang tak seberapa ini…. Ini merupakan pertama kali ana  mencari seberapa banyak blogger untuk di letakkan di dalam blog ana yang mana bukan…

Read More Read More

959 total views, 1 views today

KEADAAN BUMI KETIKA KEJADIAN SIANG DAN MALAM…..

KEADAAN BUMI KETIKA KEJADIAN SIANG DAN MALAM…..

Waktu siang pasangannya sudah semestinya waktu malam…bila fajar menerbit maka terjadilah waktu siang,manakala bila fajar tergelincir maka malam pula mengantikan tempatnya…begitu indah kejadian siang dan malam ini…. Namun pernahkah anda melihat keadaan bumi ketika terjadinya siang dan malam ini…senang cerita bila Asia malam maka Benua Eropah pula akan menerima waktu siang..namun kita tidak pernah melihatnya…

Read More Read More

886 total views, no views today

PANTAI TANPA LAUTAN..

PANTAI TANPA LAUTAN..

Agak pelik sekali apabila tengok tajuk entry ana tu kan??? sudah semestinya kita yang berakal ini mengetahui bahawa apabila ada pantai pasti akan ada lautan…namun semuanya adalah dengan kekuasaan Allah yang menjadikan alam semesta ini…. Pulau yang ana maksudkan ini terletak di sebuah kawasan di utara Sepanyol berdekatan dengan Llames.. Pulau ini dinamakan sebagai Playa…

Read More Read More

669 total views, no views today

Pin It on Pinterest