AMANAH KAH KITA????

AMANAH KAH KITA????

Assalamualaikum to all readers and blogger….tiba2 terdetik di fikiran ana mengenai amanahkah kita??? Amanah nie membawa maksud kepada umum…ada amanah dalam perkerjaan dan ada juga amanah dalam menunaikan janji….

Amanah yang ana ingin kupaskan disini ialah amanah kah kita didalam menjalankan tugas ataupun melaksanakan tanggungjawab di tempat kerja….

Yang biasanya tidak amanah didalam perkerjaan yang ana nampak lebih terarah kepada mereka yang berkerja di sektor awam nie….

Rata2 yang ana nampak mereka lebih banyak menghabiskan masa di kedai mamak,berbual kosong dan ada juga yang mengambil masa untuk bershopping walhal bukan masa rehat lagi….malahan ada yang keluar untuk pulang ke rumah lebih awal daripada waktu sepatutnya mereka habis kerja

Bukan ana nak menghukum tetapi ana pun kakitangan awam dan ana pun banyak melihat sahabat perjuangan ana yang tidak amanah semasa menjalankan tugas….

Pape pun,di hari mulia ini,ana nak mengajak diri ana dan sahabat ana semua agar kita cuba pupuk sifat amanah nie semula…sebab duit gaji kita nak bagi siapa lagi kalau bukan untuk diri kita dan keluarga kita…jom renungkan bersama….

683 total views, 2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Pin It on Pinterest

Share This