NAIK KAPCAI PAKAI FULLFACE

Assalammualaikum….selamat kembali ke blog ana yang sentiasa berhabuk sebab xda entry baru yang ana post…rasanya ad sebulan kot…oklah kali nie nak cerita sal fullface helmet lak….

Seperti semua maklum fullface nie hanyalah dipakai oleh mereka yang menungang moto berkuasa tinggi atau senang cite yg atas 250cc lah…tapi bagaimana pula kalau naik kapcai tapi pakai fullface….pelik ke’???

Bukan apa macam ana pun naik kapcai je dan pakai fullface..tapi ramai yang macam pandang pelik je…sedangkan ana rasa sekarang ramai je yang pakai kapcai pakai fullface…bagi ana takda lah pelik…ke ada yang rasa pelik kat cini ea??? Mengaku cepat..hehe

Tapi tujuan sebenar pakai fullface adalah untuk melindungi bahagian muka daripada sebarang kecederaan teruk pabila berlakunya kemalangan yang mana muka dulu jatuh ke jalan…itu je..bagi ana tak kisah lah kapcai ke SBK ke…laju ke slow ke bawa kalau jatuh muka dulu teruk woi….kalau xcaya boleh lah try bawa 20km/h pastu jatuhkan muka dulu….

358 total views, 2 views today

anazarin

Seorang yang humble..masih newbie dalam arena blog...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.