Year: 2011

NASYID HOUR | Perang Dah Tamat Rabbani/Malique

NASYID HOUR | Perang Dah Tamat Rabbani/Malique

´╗┐Assalammualaikum semua….Apa khabar saudara seislam ana semua hari ini??? semoga semua sihat walafiat..kepada sahabat yang bukan beragama Islam pun ana doakan juga semoga anda semua bahagia bersama dengan keluarga dan diberikan kesihatan yang baik… Rasanya dah agak lama ana tak menulis blog ini kan??? hari ini ana nak berkongsi sebuah lagu pilihan ana kali ini…

Read More Read More

877 total views, no views today

Al-Quran @ Blog | Surah Ar Rahman..

Al-Quran @ Blog | Surah Ar Rahman..

Assalammualaikum semua…apa khabar iman anda semua??? ana harap iman anda semua akan bertambah baik hari demi hari…oklah untuk kali ini ana nak berkongsi mengenai surah ar Rahman yang mana kita sering mendustakan nikmat yang Allah telah berikan kepada kita…ini adalah amaran keras daripada Allah..sama-samalah kita mengmabil iktibar daripada ayat ini untuk kita bermuhasabah diri… 767 total…

Read More Read More

767 total views, no views today

SAJAK | PILU

SAJAK | PILU

Aku terasa pilu, pilu yang datang tanpa di jemput pilu yang menganggu hariku pilu yang begitu menyakitkan hati sanubariku Pilu, mengapakah kau nak menganggu hidupku menganggu konsentrasiku terhadap apa yang akan kulakukan pergilah jauh pilu, jangan menganggu hidupku Biarlah hidupku lebih bermakna tanpamu pilu lebih tenang akan kurasa tanpamu pilu kerna ada benda yang harus…

Read More Read More

1,076 total views, no views today

ANIMANIA | Koleksi Lagu Anime Bleach

ANIMANIA | Koleksi Lagu Anime Bleach

Assalammualaikum semua…minggu lepas di dalam segmen animania adalah koleksi lagu daripada anime naruto,dan kali ini anime pilihan ana adalah bleach…bleach merupakan sebuah anime yang mengisahkan mengenai dunia samurai yang penuh dengan kehebatan dan kekuasaan.. Tapi bukan mengenai anime yang ana nak ceritakan di sini tapi yang ana nak ceritakan adalah mengenai lagu2 anime bleach ini…

Read More Read More

930 total views, 2 views today

Dah 2 Ari Blog ini takde Pelawat…

Dah 2 Ari Blog ini takde Pelawat…

Assalammualaikum semua…rasa sedih yang amat tak terhingga je ana apabila tengok pageview ana pada hari semalam dan juga hari ini, ana kira dah mendapat dua telur ayam sebab you all semua tak nak masuk blog ana nie kan???huhuhu Tapi ana tak salahkan you all pun sebab blog ana nie tak berpenghuni sebab semuanya salah ana…

Read More Read More

4,017 total views, 5 views today

AL_QURAN @ BLOG | SURAH AL_BAQARAH (ayat 1-20

AL_QURAN @ BLOG | SURAH AL_BAQARAH (ayat 1-20

Assalammualaikum semua…alhamdulillah kerana masih diberikan ruang kepada kita untuk bernafas dan beramal ibadat kepada Allah s.w.t..Sebelah pagi tadi ana sudah menunjukkan video surah Al_fatihah,yang mana surah yang mempunyai pelbagai makna samada yang tersurat mahupun yang tersirat…. Kali ini,kita teruskan bacaan seterusnya di Al_quran @ blog ini dengan surah Al_Baqarah, ana berharap dengan mendengarnya ayatul Quran…

Read More Read More

911 total views, no views today

AL_QURAN @ BLOG | SURAH AL_FATIHAH

AL_QURAN @ BLOG | SURAH AL_FATIHAH

Assalammualaikum semua..Al Quran merupakan petunjuk arah kita sebagai umat Islam untuk dijadikan panduan dan bekalan di akhirat kelak..seperti mana ada hadis yang menyebut “Aku” meningalkan dua harta yang paling berharga kepada umatku iaitu Al Quran dan Hadis, dan sesiapa yang mengikutinya maka beruntunglah dirinya..Al Hadis.. Jadi terpanggil dengan itu, ana ingin meletakkan alunan ayatul Quran…

Read More Read More

1,112 total views, 2 views today

Pin It on Pinterest