BAHASA JEPUN….JOM BELAJAR

BAHASA JEPUN….JOM BELAJAR

Assalammualaikum semua..memandangkan pada masa kini cerita dari Jepun terutama siri anime begitu popular di negara ini, maka ana pun nak ajarlah bahasa Jepun kat you all semua walaupun ana tak pandai sangat dalam pertuturan Jepun nie…hehehe

Ok, untuk permulaan kita akan belajar perkataan basic yang biasa di gunakan di dalam pertuturan harian kita…

Ohayou gozaimasu- Selamat Pagi..
Konichiwa- Selamat Tengah Hari
Konbanwa- Selamat malam
Oyasuminasai- Selamat Malam( sebelum nak tido)
Tadaima- Saya dah pulang
Okaerinasai- Selamat pulang
Irasshaimase- Selamat Datang
Ittekimasu- Saya pergi dulu dan akan datang kembali
wakarimasu- Saya faham
wakarimasen- Saya tak faham
Ini sajalah yang dapat ana share kan hari nie..ana akan cari lagi perkataan dan sharekan di sini lagi…insyaalah kita belajar sama-sama, tak salah untuk belajar semua bahasa yang terdapat di bumi ciptaan teraung ini….

902 total views, 2 views today

One Reply to “BAHASA JEPUN….JOM BELAJAR”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Pin It on Pinterest

Share This