hari Air Sedunia……

Assalammualaikum semua..tahu tak you all semua kenapa ana ajak minum air???hehehe.hari ini merupakan hari air sedunia..apa pulak kena mengena dengan minum air ea???hehehe…sebenarnya air adalah sumber utama kepada tubuh badan kita..

Ana nak tanyalah,you all biasanya minum air waktu bila??? adakah time dahaga ataupun pada bila-bila masa je nak minum??? kat sini ada dua jawapan yang ana berikan kat you all semua…kalau you all memilih untuk meminum air semasa dahaga sahaja,sebenarnya you all tak sayang tubuh badan you all..nak tahu kenapa???

Sebab jika kita meminum air semata-mata kerana haus,tubuh badan kita sebenarnya kita telah kehilangan 2 cawan air dalam badan untuk proses itu,ini pun ana dapat tahu ketika tengok berita di astro awani..takut jugaklah,tak sangka sampai macam tu kan..

Kalau you all pilih untuk meminum air time bila-bila baguslah,TAPI kena ingat tau,jangan minum banyak sangat nanti youa all kembung air lah pulak..hehehe,tak pasal-pasal you all semua buncit air ataupun kembung air..hehehe

Hurm oklah,dah waktu rehat nie,ana ingat nak pergi malan dululah,lapar sangat-sangat nie..hehehe…you all pun jom makan,tapi bayar sendirilah ea???hehehe..ok chow dulu,jakzakallah khairan…

434 total views, 2 views today

anazarin

Seorang yang humble..masih newbie dalam arena blog...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.