Mengapa Usha Pelik????

Assalammualaikum semua…ana peliklah dengan sikap segelintir manusia yang suka usha pelik dengan sesuatu yang tak patut di usha sebegitu,tapi perkara yang patut di usha begitu pula yang di pandang sebaliknya….adakah patut??? bukan nak slahkan sapa-sapa…tapi just nak kongsi pendapat je….

Pertama, pernah ana keluar pergi KL dulu ana berpakaian seperti rutin ana selalu iaitu pakai kopiah dan berseluar slack serta t-shirt…yang nak di jadikan isu kat sini ada seorang hamba Allah nie boleh cakap pakaian ana macam orang kampung dan tak mengaku kawan kalau ana pakai macam tu pergi KL…ada ana kisah??? Padahal orang pakai seluar pendek semua dedah sana tu ko tak pelik sangat????

Kedua, Membaca doa makan dan makan guna tangan….Ini lagi satu isu yang orang islam sendiri usha pelik pada ana time nak makan , padahal makan kat mamak je pun,kalau makan kat hotel..ana kenalah juga guna tangan walaupun tak bestlah macam makan guna tangan….sedangkan orang tak usha pelik pun orang yang makan dengan setan (tak baca doa)…pelik-pelik….

Last, ana agak peliklah , selalu ana pakai kopiah kalau pergi mana-mana,tapi ada satu hari ana tak pakai kopiah,nak tahu tak apa kawan-kawan ana tanya kat ana,mana kopiah ko??? dah pandai buka-buka kopiahkan sekarang??? padahal kopiah tu sunat je kot…padahal orang yang pakai seluar pendek yang dah terang-terang buka aurat tak nak pulak tanya..sedangkan buka aurat tu kan HARAM….

Inilah yang berlaku dalam hidup ana….kepada yang tersinggung ana minta maaf, takde niat pun nak burukkan sapa-sapa kat sini…ana buat entri nie pun sebagai ingatan kepada kita dan membuka mata kita tentang lalainya kita pada dunia ini…..oklah chow dulu….

598 total views, 3 views today

anazarin

Seorang yang humble..masih newbie dalam arena blog...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.