Study Hard vs Meniru…

Study Hard vs Meniru…

Assalammualaikum semua…dah malam pun, solat maghrib pun sudah..hehehe, pas solat tadi tiba-tiba terfikir lak mengapa dalam exam ramai sangat suka meniru??? best sangat ke buat semua tu??? dah tak tahu nak bezakan halal dan haram ea??? Jadi nak tanyalah you all semua..rasa-rasalah study hard lagi best ke meniru lagi best..hehehe…

Hurm sudah tentulah study hard lagi best kan??? sebab kita akan rasa kepuasan selepas menapat markah exam hasil usaha kitakan??? betul tak??? lagi pun kita dapat pahala kot jika kita mentelaah pelajaran bahkan kita akan di pohonkan keampunan oleh semua binatang tak kiralah di langit dan di laut…tak nak ke beb??? bukan susah nak buat pahala dan bukan juga susah nak buat dosakan???

Yang suka meniru nie lagi satu hal…suka bebenr mniru time exam…kalau terkantoi baru tahu, tak pasal-pasal kena gantung kolej…tu yang diaorang nak sangat kot…kalau sebab nak dapat markah tinggi??? ada apa dengan markah tu??? dapat jamin kejayaan korang bila kerja nanti??? takkan, jadi buanglah jauh-jauh sikap meniru korang tu ea??? bawa-bawalah insaf sementara tak terkantoi nie..nanti dah kantoi korang ngak yang susah…

Pape pun pilih lah jalan yang baik bagi you all semua, sebab hanya sebenar-sebenar kejayaan akan hadir bila kita berusaha..barulah rasa bez sangat-sangat sebab kita dah bersusah baru mencapai kejayaan…tapi kalau you all rasa nak dapatr kejayaan yang mudah teruskan jelah ea??? tapi kat akhirat jawablah sendiri ea??? chow cincau dulu…

566 total views, 2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Pin It on Pinterest

Share This