Permainan Tradisional….

Assalammualaikum semua…apa khabar hari ini you all semua???? ana harap semua sihat lah ye…kalau tak sihat macam manalah nak berblogwalking kan??? hurm you all semua kat sini tentu pernah main permainan tradisionalkan time kecik-kecik dulu…betul tak???

Teringat time kecik-kecik dulu apabila triba eaktu bermain pasti ana akan bermain permainan tradisional seperti main wau dan galah panjang….antara permainan paling popular di Malaysia adalah…
Batu seremban…
Sepak raga…
Congkak…
Gasing…
Konda-Kondi…
Sebenarnya banyak lagi sukan tradisional yang popular di Malaysia…tapi hanya ini yang ana mampu buat contoh,pape pun kita sebagai rakyat Malaysia,teruslah memelihara 
permainan tradisi kita agar tak di telan zaman oleh teknologi
seperti permainan PS….
Salam…

1,082 total views, 2 views today

anazarin

Seorang yang humble..masih newbie dalam arena blog...

4 thoughts on “Permainan Tradisional….

  • 27/01/2011 at 7:36 AM
    Permalink

    semua pernah maen…yg konda kondi tue aje x pernah….x femes pun kat tempt aku game tue..hihii

    Reply
  • 27/01/2011 at 8:17 AM
    Permalink

    btul2..setuju dengan azuan..konda kondi langsung xpernah main kat sini..sy paling suka main batu seremban, congkak..beshhhh!!!!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.