Lets Parkour…

Assalammualaikum semua…pernah tak you all semua dengar tentang parkour??? tentu pernahkan…ana pun pernah ngaklah dulu belajar parkour nie dari member-member ana dulu…kalau you all nak tahulah ana kenal parkour nie pun dulu dari cerita Yamakashi dan juga komik 2 dudes karya Zint….hehehe

Ana mula berjinak-jinak dengan parkour nie sejak ana form 5 lagi, ketika ana tertubuhnya kumpulan street jihad di sekolah ana…yang menarik hati ana krtika itu adalah di sebabkan khabar angin yang mengatakan orang palestin mengunakan parkour nie untuk berjuang mempertahankan agama dan negara…

Kalau you all nak tahu, parkour nie berasal daripada David Belle…parkour nie juga adalah lompatan dari satu bangunan ke bangunan yang lain seperti pernah di tunjukkan kat dalam cerita casino royale…sumber yang ana tahu asal usul parkour nie adalah berasal daripada perancis…parkour nie juga memerlukan trangan yang kuat dan fizikal yang mantap tuk bergayut…

tapi pape pun ana nasihatkan agar kita taklah meniru aksi-aksi sebegini kerana di khuatiri akan menyebabkan kematian yang sia-sia…ana pun dah lama tak join benda macam nie sebab bagi ana hidup adalah segala-galanya dan amal jariah yang perlu di utamakan…pape pun parkour sentiasa ada di dalam hati…

662 total views, 2 views today

anazarin

Seorang yang humble..masih newbie dalam arena blog...

2 thoughts on “Lets Parkour…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.