Khurafat….???

Khurafat….???

Assalammualaikum semua…nampak tak tittle khurafat tu??? apa yang you all fikirkan…tengok pada gambar kat atas tentru semua ingat ana nak cerita pasal movie khurafatkan??? Kalau itu yang you all fikirkan, jawapanya salah sama sekali….

Tapi apa yang nak ana bentangkan kat sini tentang perkara-perkara khurafat yang sering bangsa kita orang kita amalkan…sebab apa???? sebab dengkikan kejayaan orang lain…kalau you all nak tahu, semalam ana balik ke kampung, ziarah mak cik ana yang kira top dengan gerai nasi lemak dia…yang ana nak ceritakan kat sini adalah sebab cemburu kejayaan yang mak cik ana perolehi ada orang sanggup sihir dia atau bahasa yang sering gunakan ialah ” buatan orang “……apalah salah mak cik ana nak cari rezekikan???

Di sebabkan tulah juga mak cik ana hilang pendapatan tuk berniaga dan cuba you all fikirkan apalah diaorang nak makan sekeluarga sedangkan pebdapatan diaorang iu berpunca daripada gerai nasi lemak itu…..kira ana nak balik kampung pun dah macam tak berani sangat sebab ada insan seperti mereka-mereka yang suka gunakan ilmu hitam demi kesenangan diaorang….geram sey…

Tak takut ke pada azab api neraka??? sebab mereka yang gunakan ilmu ini semua dah sah-sah dianggap syirik dan boleh tergolong dalam hamba yang di laknat Allah…..Kalaulah panas dunia pun kita sering mengeluh..tu belum kat sana lagi 99% kot kepanasan dia berbanding api dan panas di bumi ini…pape pun kita dekatkanlah diri kepada Allah dan lindungilah diri dengan zikrullah dan ayat Al-Quran agar kita jauh daripada semua ini… .Jakzakallah khairan….

571 total views, 2 views today

One Reply to “Khurafat….???”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Pin It on Pinterest

Share This