Kadang-kadang kat atas, kadang-kadang kat bawah

Kadang-kadang kat atas, kadang-kadang kat bawah

Assalammualaikum semua readers…selamat pagi ana ucapkan…you all semua pernah yang kita kat bawah nie bukan selamanya kat bawah dan mereka kat atas tu pun belum selamanya kat atas…betul tak apa yang ana cakapkan ini???

Kita yang mana kat atas kadang kala boleh tersungkur dan jatuh ke bawah jika kita leka dan asyik fikir kita je yang bagus dan baik tanpa memikirkan pasal orang yang berada kat bawah kita nie kan??? ana cakap macam nie pun sebab cuba you all fikirkan pe gunanya meeting jika semua yang orang bawah punya buah fikiran tidak di terima oleh mereka kat atas dan hanya pendapat mereka sahaja di benarkan…

Kita yang kat bawah pun jangan fikir kita sentiasa kat bawah lak??? you all kena ingat suatu hari nanti kita pasti akan naik ke atas…tapi persoalanya, adakah you all bersedia pasal semua tu??? adakah you all akan pastikan yang you all takkan lupa pada asal usul kita???

Ingatlah semua orang yang kat bawah kita sentiasa pandang ke atas untuk berada di atas suatu hari nanti, dan orang kat atas sentiasa pandang ke bawah kerana bimbang akan kehilangan kedudukan suatu hari nanti…pape pun jadilah khalifah yang agung di dunia, tak kiralah kita kat atas atau kat bawah…keep it out…salam

554 total views, 4 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Pin It on Pinterest

Share This