IBU….

Assalammualaikum semua readers dan salam perjuangan ana ucapkan…Hari yang indah datang lagi di sinari cahaya matahari nak cakap terik,tak terik sangat…boleh di bilang,sedang-sedang gitu kan??? Hurm apa yang you all fikirkan tentang perkataan “IBU” ini….???

Adakah perkataan ibu ini hanya di gunakan sebagai gelaran kepada seorang perempuan yang melahirkan???
ataupun ada yang memberi erti makna lain pada perkataan ibu ini saudara???? Memang pun adakan seperti ibu sirap ibu taugeh..ada ke???hehehe

Hurm daripada ana merepek panjang-panjang lebih baik ana bagitahu apa yang ana tulis tentang ibu ini??? sebenarnya apa yang ana maksudkan adalah ibu kepada 4 perkara iaitu :

1. Ibu dari segala UBAT adalah SEDIKIT MAKAN.

2. Ibu dari segala ADAB adalah SEDIKIT BERBICARA.

3. Ibu dari segala IBADAT adalah TAKUT BUAT DOSA.

4. Ibu dari segala CITA CITA adalah SABAR 

Jadi dah fahamkan apa yang ana maksudkan sebenarnya dengan ibu ini…ok lah ana ada benda nak buat nie…ana chow dulu lah…chow cincau…

505 total views, 2 views today

anazarin

Seorang yang humble..masih newbie dalam arena blog...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.