Enaknya mengumpat…..

Assalammualaikum semua…nak tanyalah kat you all, sedap sangat ke mengupat??? bez gila-gila ke burukkan orang lain dengan membuka aib dia??? Kalau lah korang yang suka mengumpat ini kan cakap bez, cuba habaq kat ana apa yang beznya???

Ana bukan apa tadi kelas ana habis awal, jadi ana lepaklah dalam kelas tu sambil study cikit….tapi tiba-tiba datang empat orang saudara kita nie pergi mengumpat seorang hamba Allah. adakah patut??? yang ana geramkan bila diaorang mengumpat, bukan telinga ana je yang terima azab tapi nak study pun tak tenang…streesssss betul lah…..

Pas diaorang tengok ana tak selesa dengan diaorang, diaorang beredar dan duduk jauh cikit dari ana, ingatkan dah lepaslah azab tapi rupa-rupanya sama je, diaorang mengumpat sampai telinga ana pun boleh tangkap apa yang diaorang cakap…huhuhu….

Pape pun ana haraplah insan-insan seperti ini cepatlah insaf…korang ingat enak sangat ke makan bangkai saudara sendiri atau azab api neraka tu??? Kalau korang rasa enak, teruskanlah usaha korang tu ea??? tapi kalau korang rasa tak enak, cepat-cepatlah insaf ea??? Pape pun marilah kita muhasabah diri kita…sejauh mana amal yang telah kita buat jika dibandingkan dengan dosa kita….Jakzakallah khairan…salam…

435 total views, 4 views today

anazarin

Seorang yang humble..masih newbie dalam arena blog...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.