Berita di TV….Masih relevankah..???

Assalammualaikum semua….kali ini nak buat isu panas lak…hehehe..Panas ke??? rasanya tak adalah panas mana pun kan??? .Ana nak tanyalah kat you all semua, agak-agak berita kat tv kita sekarang nie masih relevan lagi ke???? bagi ana dah kuranglah terutama kalau berita dalam negara lagi-lagi bila nak dekat pilihan raya…kadang-kadang rasa nak buang je tv tu…hehehe…

Sedangkan  berita TV merupakan sebuah medium untuk kita mendapat info mengenai sesuatu isu yang berlaku tak kira lah dalam negara ke luar, yang paling penting adalah berita itu adalah dari sumber yang sohih…dahulu sebelum ada blog,orang akan menumpukan berita di tv sebab hanya itulah sumber utama selain media cetak…

Dulu orang nak tahu isu semasa tengok berita tapi sekarang dah ada blog jadi kalau nak tahu isu semasa kat blog pun dah ada bahkan lagi cepat dan betul malahan jauh lebih relevan berbanding berita di tv kita tu…betul tak??

Dunia dah berubah maka pemikiran anak muda juga telah berubah…mereka dah tahu membezakan yang mana satu betul dan yang mana satu salah…berita ke blog??? pilihlah yang mana you all rasa relevan ea???hehehe….pape pun berita tetap tempat menyampaikan informasi kepada kita jika dijaga dengan sebaik-baiknya….

449 total views, 2 views today

anazarin

Seorang yang humble..masih newbie dalam arena blog...

One thought on “Berita di TV….Masih relevankah..???

  • 24/01/2011 at 3:24 AM
    Permalink

    salam..kadang2 kebenaran tu suah nak cari dari media…tapi penting jugak kite tau dari berita, dan bukan dari satu sumber laa….tapi jangan jangka kebenaran tu mudah dicari.:)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.