Apakah itu C-Walk….

Apakah itu C-Walk….

Assalammualikum semua….alhamdulillah dah abis pun mid-term OE..hehehe, dahlah sakit perut time jawab exam  tadi,Alhamdulillah lah subjek tadi senang, kalau tak??? tak tahulah apa jadi nasib ana terhadap subjek tu…hehehe…Tapi nak di jadikan cerita time ana nak print asignment, tiba-tiba pc CC kena masuk virus…mencanak orang cc tu, tapi Alhamdulillah lah assignment tu tak hilang….

Hurm nak cerita pasal C-walk pulak , you all tahu tak apa mendanya C-walk nie??? tak tahu..nie yang nak habaq kat you all semua…hehehe…C-walk nie juga sebenarnya adalah salah satu jenis tarian yang banyak menggunakan kaki….sebab tulah nama dia c-walk ataupun crip walk….

Kalau you all nak tahulah,kalau tak nak takpe…sejarah c-walk nie bermula pada tahun 1970 oleh Crip Gang dari Compton, salah satu tempat di los angeles…sebab itulah di panggil crip walk atau senang cerita cara jalan group nielah….

Tarian nie juga banyak di gunakan oleh artis rap USA yang bermazhabkan West Coast seperti Hoo Bangin dan juga Snoop dogg…kira memang meletuplah tarian nie, cuma kat Malaysia tak se famous tarian jalanan yang lain seperti hip hop dance a.k.a brakedance dan shuffle…

Inilah salah satu tarian yang berjaya amik hati ana selepas brakedance…hehehe walaupun tak pandai buat sangat….

634 total views, 2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Pin It on Pinterest

Share This