Akibat Tinggalkan solat

Akibat Tinggalkan solat

Assalammualaikum saudara se islam ku semua…semoga hari ini hidup kita di rahmati Allah s.w.t di dalam setiap apa yang telah kita kerjakan hari-hari ini….Sahabat sekalian mungkin sudah mengetahui bahawa akibat kepada mereka yang tidak pernah menunaikan solat atau meninggalkan solat sesuka hati….pernah tak kita salahkan diri jika kita merasakan bahawa rahmat Allah itu seolah-olah jauh dari hidup kita…..

Orang yang meninggalkan solat biasanya akan diberikan sesuatu yang begitu istimewa kepada hambanya mengikut setiap solat yang 5 waktu iaitu :

Subuh               : Dijauhkan cahaya muka yang bersinar

   Zuhor                 : Tidak diberikan berkah dalam rezekinya

Asar              : Dijauhkan dari kesihatan/kekuatan

Maghrib             : Tidak dihormati oleh anak-anaknya.

Isyak                  : Dijauhkan kedamaian dalam tidurnya 

Semoga Allah sentiasa tanamkan hati kita dengan memberi kekuatan menunaikan solat 5 waktu ini dan tergolong di dalam orang yang beriman. Malulah kalian jika meninggalkan solat ini kerana ingatlah Rasulullah S.A.W telah naik turun ke Arasy Allah untuk mengurangkan waktu solat ini daripada 50 aktu sehinggalah hanya 5 waktu sahaja kini….pape pun semoga kita sentiasa menjadi insan yang di rahmati Allah….

1,144 total views, 2 views today

2 Replies to “Akibat Tinggalkan solat”

  1. terima kasih atas peringatan incik..azam tahun baru saye kan, saye nak meningkatkan kualiti solat saye…selalu melengahkan solat..hmmm…terima kasih yaa… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Pin It on Pinterest

Share This