Month: January 2011

Kelas telah Berakhir…

Kelas telah Berakhir…

Assalammualaikum semua…ada berita paling sedih bagi ana hari ini….nak tahu sebab apa??? sebab kelas ana pada sem last nie telah berakhir…jadi sekarang hanya tinggal untuk study for final exam….sedih rasanya nak berpisah dengan lecturer yang banyak membantu ana sebelum ini…. Tapi sebelum final exam,masih ada lagi mid term iaitu pada malam esok…memang itulah persiapan terakhir…

Read More Read More

828 total views, no views today

Penanda Buku Kreatif…

Penanda Buku Kreatif…

Assalammualaikum semua…ana pasti you all semua suka membaca betul tak??? kalau tak takkanlah you all suka berblogwalking dan juga suka mengupdate blog kan??? tapi you all selalu habis ke baca novel tu??? tentu akan sambung juga kan bila ada masa jadi tentulah you all perlukan penanda buku, right???? Jadi kat bawah nie ana nak tunjukkanlah…

Read More Read More

3,678 total views, no views today

Aku vs Kau

Aku vs Kau

Hari ini kita bernafas lagibersama melakukan aktiviti seharian lagikau buat kerja kaubegitu juga dengan diriku Aku tetap akukau tetap kautiada beza tiada kesamaanaku masih lagi terus melangkahkau juga sama mengikutiku namun hari demi hari kian berlaluaku masih diam di sini tanpa melakukan apa-apakau pulak terus dan terusberusaha demi kejayaan namun aku tetap akukau jua tetap…

Read More Read More

942 total views, no views today

6 Gadgets yang wajib dibawa ke mana sahaja….

6 Gadgets yang wajib dibawa ke mana sahaja….

Assalammualaikum semua anak muda masa kini….tentu ada yang tengah bersiap-siap untuk pergi gathering sahabat blogger kan??? ana tak dapat pergi..huwaaaa…nak guling-guling kat tilam je ana rasa nie…hahaha..kepada mereka yang pergi tu gud luck ana ucapkan kat you all semua….. Tapi you all semua tahukan trend anak muda masa kini yang begitu meminati gadget niekan??? so…

Read More Read More

2,069 total views, no views today

Semalam Hari Paling Memenatkan….

Semalam Hari Paling Memenatkan….

Assalammualaikum semua…semalam perasan tak yang ana tak mengupdate blog??? Tak perasan…bagus-bagus..hehehe, ana bukan apa semalam ana memang betul-betul busy sampai takde langsung masa nak mengupdate mr blog ana nie…huhuhu Semalam pukul 8 pagi ana ada program untuk budak-budak final sem yang akan pergi ke praktikal…program ini bermula pada pukul 8 pagi sehingga 5.30 petang..kira banyak…

Read More Read More

1,029 total views, 4 views today

Permainan For Education ….

Permainan For Education ….

Assalammualaikum semua…pernah tak you all fikir yang alat mainan adalah salah satu sources for education… kalau sebelum ini hanya buku yang boleh digunakan sebagai sumber tu anak-anak belajar, tapi sekarang mainan pun ada bahkan boleh menarik minat anak-anak dan membuat satu pembelajaran yang berkesan… Lori mainan yang boleh bergerak sendiri…. Permainan kamera yang seakan betul…

Read More Read More

980 total views, no views today

BEN ASHAARI BLOG…

BEN ASHAARI BLOG…

Dah lama tak join segmen abang ben,kali nie ana nak join balik iaitu pasal bloglist blog Bro Ben, manalah tahukan tiba-tiba boleh ada sebaris dengan blogger yang mantap dalam bloglist bro Ben kan???hehehe 1) berapa kalikah anda update sehari dan jumlah entri anda sehingga kini ..  Ana mengupdate blog sehari dalam 3-4 entri sehari….dan ana ada…

Read More Read More

1,255 total views, 2 views today

Kapal Oh Kapal…..

Kapal Oh Kapal…..

Assalammualaikum semua….selamat petang, Kapal….ada kapal terbang dan laut, tapi pernah tak jumpa kapal terbang yang agak pelik designya,begitu juga dengan kapal laut…kalau tak pernah, nie yang nak tunjukkan pada you all semua akan ke kreatifan manusia mereka sesuatu benda…itulah hebatnya kekuasaan Allah kurniakan kepada kita..cuma ianya digunakan dengan cara yang betul atau salah….jom kita tengok…

Read More Read More

986 total views, no views today

Di Manakah Kita??? sahabat nabi aatu sahabat iblis???

Di Manakah Kita??? sahabat nabi aatu sahabat iblis???

PERBUALAN ANTARA RASULULLAH S.A.W DENGAN IBLIS Telah diceritakan bahawa Allah S.W.T telah menyuruh iblis datang kepada Nabi Muhammad s.a.w agar menjawab segala pertanyaan yang baginda tanyakan padanya. Pada suatu hari Iblis pun datang kepada baginda dengan menyerupai orang tua yang baik lagi bersih, sedang ditangannya memegang tongkat.Bertanya Rasulullah s.a.w, “Siapakah kamu ini ?”Orang tua itu…

Read More Read More

894 total views, 2 views today

Tanda bahagia vs Tanda sengsara

Tanda bahagia vs Tanda sengsara

 Tanda-tanda Bahagia 1. Menjauhkan diri dari urusan dunia dan senang kepada urusan akhirat 2. Kemahuan kuat terhadap ibadah dan membaca al-Quran 3. Sedikit bicara terhadap apa yang  diperlukan 4. Sangat memelihara sholat lima waktu                   5. Menjaga diri dari yang haram dan syubhat, sedikit atau banyak 6. Bersahabat dengan orang-orang soleh dan…

Read More Read More

1,038 total views, 4 views today

Pin It on Pinterest