Year: 2010

Kreatif tak???

Kreatif tak???

Akal manusia yang Allah berikan tidak terbatas dan sering di ilhamkan di dalam item atau rekaan sesuatu barang…kali ini ana nak tunjukkan antara basikal unik yang ana rasa terunik antara semua..hehehe..pape pun thankz kat pak cik google, pasal gambar-gambar ini… bila lah agaknya nak sampai ke destinasi nie…penat dah… Nak bawa moto tak ada lesen…

Read More Read More

1,309 total views, no views today

bloglist blogger baru

bloglist blogger baru

Assalammualaikum semua…ini nk habaq kat semua blogger-blogger baru atau yang lama yang hanya mempunyai follower kurang 300 orang boleh join..hehehe..Ana tadi terbuka blog azyie-epilogwarnacintaku yang menghebohkan benda nie… Jadi ana pun nak amiklah kesempatan ini,yelah bukan apa blog ana nie pun follower bru 38 orang dan pembaca yang datang ke entri nie pun tak adalah ramai mana…

Read More Read More

751 total views, no views today

Muda lagi tapi dah Senior…..

Muda lagi tapi dah Senior…..

Assalammualaikum semua…salam perjuangan..hari ini apa je ea aktiviti korang???hehehe..tapi tentu ada yang tetap setia mengupdate blog kesayangan masing-masingkan???betul tak???Hurm cakap pasal dunia blog ini…sedar tak anda ada blogger yang dah lama aktif dengan dunia ini tapirupa-rupanya usia diaorang masih muda daripada kita dan dah boleh di gelar sebagai senior dalam dunia blog.. Tak di sangka-sangkakan…

Read More Read More

814 total views, no views today

Entri ke 100

Entri ke 100

Yahooooo…..happy nya ana, inilah entri ke 100 blog ana..hahaha…Alaa orang lain lagi berlambak-lambak entri, ko yang baru 100 entri ini nak kecoh satu kampung lak??? Biarlah ana nak kecoh satu dunia pun sebab memang puas sangat-sangat dan tak sangka lak berjaya membuat 100 entri dalam masa kurang 2 bulan ana berblog nie… Berakhirnya tahun 2010…

Read More Read More

677 total views, no views today

Kali ini rambut pula….

Kali ini rambut pula….

Assalammualaikum semua…selamat bercuti dan berehat bersama keluarga tercinta ana ucapkan walaupun ana tak pulang ke kampung untuk bersama keluarga…Dah sarapan ke belum??? kalau belum sarapan lah sambil layan blog ana ea??? hehehe…hurm kali ini rambut pula?? apa yang ana nak cakapkan ea??? Hurm kalau nak tahu apa yang ana nak cakapkan ini,jom kita tengok picture…

Read More Read More

806 total views, no views today

Helmet pun ada yang unik

Helmet pun ada yang unik

Assalammualaikum….siapa kat sini tak suka pakai helmet???angkat kaki…ahh kan semua tak suka pakai helmet, mengaku pun ingatkan semua tak nak mengaku tadi..hehehe..tapi nak tanyalah, betul ke helmet ini mampu menghalang kepala kita dari pecah ketika kemalangan??? Rasanya kalau di takdirkan kepala pecah, pecah ngak kan, tapi helmet ini adalah ciri keselamatan,jangan lak tak pakai helmet…

Read More Read More

711 total views, no views today

Selamat Tinggal Dunia

Selamat Tinggal Dunia

Kini, ku bersendirian terkujur diriku ini tiada daya melihat insan menyarung kapan di seluruh tubuh melihat insan menangis mengenangkan diri Kini jua segala ku tinggalkan harta tiada lagi disisi pangkat pun begitu juga yang ada bersamaku adalah kain putih  Kini aku akan menuju sebuah alam yang hanya ku baca daripada kitab yang ku dengar dari…

Read More Read More

774 total views, no views today

Bola oh Bola

Bola oh Bola

Assalammualaikum semua…Alhamdulillah berakhir dah mid term islamic institutes pagi tadi…hehehe..Jadi masa yang ada untuk release tension ini eloklah ana update blogkan???hehehe..hrm Alhamdulillah Malaysiaberjaya menamatkan kemarau kejuaraan dengan muncul juara Piala Suzuki AFF walaupun Malaysia kalah kepada indon 2-1,tapi segalanya dah di takdirkan tuk Malaysia muncul juara dengan agregat 4-2…Hidup Malaysia….dan yang penting dapat cuti esok,…

Read More Read More

783 total views, no views today

Jom cermin diri

Jom cermin diri

1. Senyum itu tanda kemesraan, diberi kepada manusia dianggap sedekah. Ketawa itu lambang kelalaian. Selalu dilakukan hati akan mati. Dibuat di hadapan manusia menghilangkan maruah diri.2. Setiap kesalahan yang dilakukan jadikanlah pengajaran, insaflah ini tanda kelemahan diri, kesalilah keterlanjuran itu dan berazamlah tidak mengulanginya lagi.3. Syukur nikmat dan sabar di dalam ujian amat mudah diucapkan…

Read More Read More

884 total views, no views today

Berubah

Berubah

Assalammualaikum..semua sihat??? adakah kita berubah selepas berubah??? Adakah ana akan kembali jahat selepas insaf dan menjadi insan yang baik??? Ana sebenarnya cakap macam ini sebab ana baru je dengar lagu kumpulan edCoustic dengan lagu berubah…lagu ini banyak membuatkan ana bermusabah adakah ana akankembali kepada kejahilan selepas mendapat cahaya…pape pun marilah bermuhasabah dengan menghayatibait-bait lirik ini………

Read More Read More

726 total views, no views today

Pin It on Pinterest